Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2013. November 17. 08:06, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Kerékpárt, vaskályhát és festményt is lopott a banda

Kerékpárt, vaskályhát és festményt is lopott a banda

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a tolvajcsapat ellen, amelynek tagjai Tokodaltárón tört be házakba és lopott, amit ért. A fiatal férfiak hamarosan a bíróság előtt felelhetnek.

Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a büntetőeljárást a 20 éves R. István és három társa ellen. A férfi még március 13-án két társával, a 19 éves Sz. Gergellyel és a 20 éves N. H-val bementek egy tokodaltárói lakatlan családi házba és onnan egy vaskályhát és egy festményt tulajdonítottak el. Nem ez volt az első alkalom, hogy a gyanúsított bűncselekményt követett el. Három nappal korábban társaival, Sz. Gergellyel és N. Márkkal egy tokodaltárói garázsba törtek be. Innen sem távoztak üres kézzel, egy alumínium kádat vittek magukkal. Május 14-én R. István egy lakóház melléképületéből kerékpárt lopott el. A biciklivel a vasútvonal melletti bokros területre ment, ahol szétszerelte és a szükséges alkatrészeket saját kétkerekűjére tette. A lopott bicikli vázát a bozótosban elrejtette, ezt az egyenruhások érintetlenül megtalálták és visszaadták tulajdonosának. Ezt követően fogták el őt a dorogi rendőrök, akik előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A négy férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség az ügyben a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.