Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Július 02. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Kurír

Keresztény gólyatábor minden leendő hallhatónak Esztergomban

Keresztény gólyatábor minden leendő hallhatónak Esztergomban

Hatodszor lesz keresztény gólyatábor Esztergomban, ahová várják a szervezők azokat a fiatalokat, akik szeptemberben kezdik meg főiskolai vagy egyetemi tanulmányaikat az ország valamelyik felsőoktatású intézményében.

Néhány évvel ezelőtt felsőbb éves diákok gondoltak először arra, hogy az egyetemre készülő hívő fiataloknak olyan programot szerveznek, amelyen megismerkedhetnek egymással, bepillanthatnak a keresztény közösségek életébe, hogy így könnyebben tehessék meg első lépéseiket a számukra még idegen környezetben. Így született meg az elmúlt években már HEGY (Hittel az Egyetemen) névvel fémjelzett tábor.

Az ősi Duna-parti városban szervezett programsorozat ezúttal is nagyszerű élményeket kínál; lesznek kötetlen beszélgetések, előadások – olyan meghívottakkal, mint Várszegi Asztrik vagy Becker Gábor –, játékos vetélkedők, az első estén a Keresztmetszet zenekar tart koncertet.

A tábor fővédnökeként Pákozdi István, budapesti római katolikus egyetemi lelkész tart majd záró szentmisét a Szatmári Irgalmas Nővérek kápolnájában, amely lelki útravalóul szolgálhat nemcsak a gólyák, de a szervezők számára is.

Időnként nehéz megmaradni kereszténynek a mindennapok kihívásai között, ez a tábor azonban lehetőséget ad arra, hogy az itt kötött barátságok, újonnan megalakult kis közösségek erőt adjanak a hétköznapokban, megerősítsék a fiatalokat abban, hogy érdemes bízni a Jóistenben, szeretni testvéreinket, megélni hitünket.

További információk és érdekességek megtalálhatók a táborról a HEGY Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/HittelAzEgyetemen), a honlapon keresztül pedig már lehetőség van jelentkezésre is: http://golyatabor.egylelk.com/jelentkezes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban