Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 12. 15:50, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: Kékfény

Kesztölcön új életet élt a feleségét kútba ölő férfi – Megdöbbentő új részletekre derült fény!

Kesztölcön új életet élt a feleségét kútba ölő férfi – Megdöbbentő új részletekre derült fény!

Sosem bukott volna le a Kesztölcön új életet kezdő férfi, hogyha nem jut a rendőrök tudomására egy új információ. Számtalan részlet derült ki a gyilkosságról és az ügyről.

Kútba dobta feleségét még 1999-ben, de most kapták el Kesztölcön a gyilkossággal gyanúsított férjet – írtuk a minap. Most pedig a Kékfény műsor újabb részleteket tárt fel az ügyben. Hogy pontosan mi volt az új információ, ami elindított a nyomozást 18 évvel később, azt az egyenruhások a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulják el. Ám a nyomozást vezető Ronyecz Csaba alezredes a Kékfénynek azt mondta, az ehhez hasonló, régi ügyeknél az lehet a nyomozóhatóság esélye, hogy hosszú idő alatt változnak az emberek közti viszonyok és előbb-utóbb olyanok segítik a nyomozást, akik korábban ezt nem tették volna.

A nő holttestét egy budakalászi tanyán, a kútban találták meg még 1999-ben. Az eset után azonban nem indult nyomozás, mivel semmi nem utalt erőszakos halálra. A nő vérében ugyanis alkoholt találtak, így azzal zárták le az ügyet, hogy baleset történt, az áldozat beleesett a kútba. November elején azonban az új információk alapján nyomozni kezdett a rendőrség.

Ronyecz Csaba alezredes azt mesélte a Kékfénynek, hogy orvos- és fizikus szakértő segítségével oldották meg végül a rejtélyes ügyet. Az egyik legbonyolultabb kérdés az volt, hogy megállapítsák, lecsúszott, leugrott, vagy lelökték az áldozatot.
A szakértők a vizsgálatok során összevetették a fizikus számításait az akkori halottszemle jegyzőkönyveivel, és így kizárták, hogy a nő véletlenül zuhant a kútba.

Amikor pedig a férje elé tárták a bizonyítékokat, a 60 éves férfi bevallotta, hogy aznap leitatta nejét, majd azzal, hogy valamit szeretne mutatni neki, a kúthoz csalta és végül a lábait megemelve átlendítette a kút káváján, a nő pedig fejjel előre bezuhant a kútba.

A Kékfény több egyéb részletről is beszámolt. Egyebek közt arról, hogy Tamás szerint felesége szinte sosem volt józan, és ezzel megkeserítette az életét. Haragját pedig az is erősítette iránti, hogy első kisfiúk másfél évesen kiesett korábban egy 10. emeleti panellakás ablakán, mialatt a nőre volt bízva. Ahogy Ronyecz Csaba fogalmazott a Kékfénynek: a férfi elmondása alapján onnantól elvesztette a feleségét is, mert nem tudott már, mint jó feleségre tekinteni.

A fejjel előre kútba zuhanó nő, mivel jól úszott és korábban még búvárkodott is, nem fulladt meg egyből. Sőt meg is tudott kapaszkodni a gyűrűben, majd, mint a gyanúsított elmondta: fenyegetőzött és parancsoló hangnemben utasította őt, hogy húzza ki.

A férfi vallomása szerint nem megölni akarta a nőt, hanem megleckéztetni, és, hogy a hideg vízben hátha átértékeli életét. Miután viszont azt látta, hogy a felesége onnan is parancsolgat neki, és nem bán semmit, ezért magára hagyta.
Tamás még egy nehezékkel a fedőt is rátette a kútra, hogy ha az asszony esetleg fel tudna mászni, akkor se tudjon kijönni. (Ezeket később leszedte, amikor bejelentette a rendőrségnek, hogy holtan találta feleségét.) Az áldozat pedig néhány óra múlva kihűlt, eszméletét vesztette és megfulladt.

A Kékfény műsorában elhangzott, hogy a bűnügyi technika fejlődése miatt egyre több bűnügyet sikerül akár évtizedekkel később is megoldani, vagyis a tettesek sosem érezhetik magukat biztonságban.

A gyilkosság óta a férfi egyébként teljesen új életet kezdett: a budakalászi tanyáról Kesztölcre költözött, ahol ismét megnősült, és a korábbi 3 gyermeke után, újabb 3 született.

A nyomozást vezető alezredes úgy fogalmazott a férfiről, hogy egy domináns, irányító típusú ember, aki egy olyan szituációba került, melyben nem ő irányította az eseményeket, és ez rendkívüli módon megviselte őt.

A nyomozók azt mondják, a férfi végül megkönnyebbült, hogy lebukott. Tettéért pedig évtizedes börtönbüntetésre számíthat.

VIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ:
A Kékfény december 11-i adásában 23:14-től kezdődik az ügy:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.