Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 02. 09:57, szerda | Életmód
Forrás: ITE

Készüljünk már most az anyák napjára!

Készüljünk már most az anyák napjára!

Ugyan van még egy hónap az anyák napjáig, ám nem árt időben megtervezni, hogy idén hogyan is ünnepeljük meg az édesanyánkat.

Anyák napja ez évben május negyedikére esik, tehát majdnem pontosan egy hónapunk van arra, hogy emlékezetessé tegyük ezt a napot annak, aki a világra hozott bennünket.

Persze nem csak az édesanyákra gondolunk ilyenkor, hanem a nagymamákra is és a keresztanyukákra is, hiszen ők is életünk fontos részei, nekik is sok köszönettel tartozunk, melynek jelét e napon mutatjuk ki számukra.

Maradjon a hagyomány vagy újítsunk?
Általában a gyerekek rajzzal, verssel-énekkel, virággal szokták köszönteni édesanyjukat, míg a felnőttek a virágot részesítik előnyben. Ha idén nem szokványos módon szeretnénk ezt a napot megünnepelni, akkor körülnézhetünk az interneten, hogy mi mindent ajánlanak nekünk azok a cégek, amelyek ajándékozásra szakosodtak, illetve nagyon jó ötleteket is kaphatunk tőlük vagy egyéb oldalakon is.

Anyák napi ajándék tekintetében széles választékot kínál számunkra ahonapajandeka.hu weboldal, akár édesanyánkat, nagymamánkat vagy keresztanyánkat szeretnénk meglepni. Ezen az oldalon válogathatunk kézműves bonbonok, délutáni teák, szebbnél szebb gyümölcscsokrok vagy -kosarak közül, de ajánlanak az anyukák számára mártogatókat kekszekkel, bort és édességet és egyéb édes finomságokat. Köztudott, hogy a legtöbb ember szereti az édességeket, és bizonyára anyukánk vagy nagymamánk sem fog tudni ellenállni ezeknek az exkluzív és elegáns nassolnivalóknak. Mindezt megspékelhetjük egy kedves verssel, amit egy üdvözlőkártyára írva csatolhatunk az ajándék mellé.

Ajándék saját kezűleg
Ha van egy kis időnk kedves ajándék lehet édesanyánknak valamilyen saját magunk által elkészített ajándék, amit pár fillérből kihozhatunk egy kis időráfordítással, higgyük el, édesanyánk ennek nagyon fog örülni, pláne ha ezt egy édességcsomaghoz társítjuk. A gyerekeket is mindig bíztassuk arra, hogy elsősorban saját készítésű ajándékkal lepjenek meg minket, mert ez sokkal többet ér a szülők (jelen esetben anyukák) számára, mint ha súlyos ezresekért letudnák egy boltban a vásárlást. Az is jó megoldás lehet, ha a kertünkből szednek egy csokor virágot, erre anyák napja táján már bőven van lehetőség, hiszen virágzik az orgona, a viola, az íriszek, a gyöngyvirág, a nefelejcs, néha már a rózsa is. Nagyon fontos a szülői példamutatás: az anyák napja megünneplésébe az édesapák vezethetik be gyermekeiket, akik segíthetnek az ajándékok elkészítésénél vagy a virágok leszedésénél gyermekeiknek. Ők tudják az anyák napi verseket is megtanítani gyermeküknek, bár ebben segítségünkre lehet az óvoda is. Nagyon fontos, hogy a gyerekek már egészen fiatalon tanulják meg kifejezni szeretetüket és tanuljanak meg ajándékozni, mert ezzel mutatjuk meg számukra azt, hogy nem csak kapni, hanem adni is öröm.

Készüljünk már most az anyák napjára!

Köszöntés messziről
Manapság nagyon sokan dolgoznak külföldön, és az anyák napja sajnos nem az az ünnep, amikor hosszú hétvége van, és tömegesen érkeznek haza a külföldön dolgozók édesanyjuk köszöntésére. Ők vagy távolról oldják meg a köszöntést, vagy amikor hazatérnek, akkor emlékeznek meg az anyák napjáról. Akiket messzire sodort az élet édesanyjuktól, azoknak megfelelő megoldás lehet a virágküldés is, erre szintén sok honlapon kínálnak jobbnál jobb lehetőségeket, május a tavasz legszebb hónapja és a hónap ajándéka a virág.

Akár így, akár úgy köszöntjük az anyákat e napon, a legfontosabb, hogy ne feledkezzünk meg róla és tudjuk kimutatni a szeretetünket azoknak, akiknek mi vagyunk a legfontosabbak, hiszen ők nagyon sok mindent feláldoztak értünk, köszönjük meg ezt méltóképpen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.