Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 27. 10:48, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két aranyat és két ezüstöt szereztek kick-boxosaink a bajnoki döntőben

Két aranyat és két ezüstöt szereztek kick-boxosaink a bajnoki döntőben

Szeptember 14-én az ELTE–Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnokában került sor az idei Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnoki Döntőre Szombathelyen.

Az Esztergomi Kick-box SE-t 3 versenyző és Olasz Attila edző képviselte a megmérettetésen, amelyre az év során megszerzett ranglista pontok alapján a súlycsoportok 4 legjobb versenyzője kapott meghívást.


Kajtár Bence felnőtt light-contact -74 kilóban indulhatott. A döntőben Zsarkó Péter Dániel a szegediek kiválósága várt rá, aki az utóbbi években súlycsoport meghatározó versenyzője volt a nemzetközi mezőnyben, világ- és Európa-bajnoki érmek sorát gyűjtötte már össze. Bence jól tartotta magát rutinos ellenfelével szemben, azonban sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie a mérkőzést, így ezüstéremmel zárt.

Bogár Mihály a master class, azaz a veterán kategóriában mérette meg magát -74 kilogrammban. A döntőben Csernák Sándorral találkozott, a fináléban pedig sajnos Bencéhez hasonlóan az ő mérkőzésének is sérülés vetett véget, így ezüstérmet szerzett a Magyar Bajnokságon.

Vígváry Viktor felnőtt light-contact és kick-light -94 kilóban indult el, és mindkét kategóriában döntőt játszhatott. Egyik fináléja sem ment le végig, annak köszönhetően, hogy technikai K.O.-val nyerte meg mindkét mérkőzését. (Legalább 2 bírónál 15 pontos különbség alakul ki.)

Mivel a felnőtt válogatott keretét az aktuális magyar bajnokok alkotják, így az is eldőlt, hogy idén Vígváry Viktor képviselheti két szabályrendszerben is Magyarországot és Esztergomot a világbajnokságokon. (A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a felnőtt világbajnokságot és Európa-bajnokságot két különböző helyszínen és időben rendezik meg).

Októberben tehát Sarajevóban lép tatamira Viktor light-contact szabályrendszerben, kick-lightban pedig novemberben a törökországi Antalyaban szurkolhatunk neki.


Eredmények:

Aranyérmes:

Vígváry Viktor felnőtt light-contact -94 kg
Vígváry Viktor felnőtt kick-light -94 kg


Ezüstérmes:

Kajtár Bence felnőtt light-conact -74 kg
Bogár Mihály master class kick-light -74 kg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.