Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 15. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két előadással folytatódik a Várszínház évada

Két előadással folytatódik a Várszínház évada

Egy igazán vicces előadás lesz pénteken, szombaton pedig egy mini rockopera.

Só, ami show

Az ország görcsösen acsarkodó és gusztustalanságában is imádnivaló házmestere, a mindig oktondi Besenyő Pista bácsi ezúttal (majdnem) szólóban tolja az Esztergomi Várszínházban. A Besenyő Só, Laár András önálló estje egy olyan produkció, amire már nagyon sokan vártak rajongói közül, akiknek szent meggyőződésük volt, hogy már rég elkelt volna egy ilyen. Ugyanakkor Besenyő Pista bácsi mégsem lesz egészen egyedül a színpadon, hanem új partnernőjével pukkasztja majd a polgárokat és szórja abszurdjait, groteszk megnyilvánulásait. Az új showban aztán minden terítékre kerül: házasság, szerelem, kínrímes verselés, lelki mélységek Besenyő-módra és ráadásnak többször is felcsendülő zene - olvasható a Várszínház közösségi oldalán.

Az előadás július 17-én, pénteken 21:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen az előadás előtt is válthatók.

Szerelem kitelepítés idején

Rockoperai formátum, a Trianon 100 megemlékezéshez illeszkedő tartalom, az ország vezető rock-torkai, magyarságunkat legmélyebben érintő drámai sors ábrázolása. A Fehérlaposok című darab a felvidéki kitelepítések alig kibeszélt tragédiájáról szól két család egybefonódó történetén és szerelmek kavargó örvénye epizódjain keresztül. A Nemzeti Összetartozás Évadaként aposztrofált 2020 nyári esztergomi színházi idény ezúttal még egy lenyűgöző darabbal idézi fel azokat a 70 évvel ezelőtti időket, amikor magyarokat üldöztek el ősi földjükről. A Másik Lehel és Vizeli Csaba által komponált művet a Magyarock Dalszínház Társulata mutatja be, olyan művészekkel, mint többek között Varga Miklós, Makrai Pál, Csengeri Attila, Laklóth Aladár, Gerdesits Ferenc vagy Bodnár Vivien.

Az előadás július 18-án, szombaton 21:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen az előadás előtt is válthatók.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT