Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. November 05. 07:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Bajna és Szomor között ütközött autójával tavaly tavasszal, az ügyészség most többéves fogházbüntetést kért a két ember halálát okozó, jogosítvánnyal nem rendelkező, gyorshajtó férfire.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a járművezetésre alkalmatlan férfival szemben, aki úgy vezetett kocsit, hogy vezetői engedélye nincs, és a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt teherkocsival ütközött – közölte az ügyészség.

Kitérve arra, hogy a férfi 2018. március 13-án reggel lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladt kocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott a nedves, csúszós, marással érdesített aszfaltfelületű úton 60 kilométeres sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 kilométeres sebességgel vezette a kocsit.

Az autó az eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ott keresztbe fordult, a jobb oldalával a Bajna felé közlekedő és a baleset elhárítása érdekében vészfékező teherkocsi elejének ütközött. Az ütközést követően a teherkocsi 2-3 métert maga előtt tolta az autót, amely részben az út melletti árokban állt meg.

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg a harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkas zúzódást, továbbá a vádlott 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660 189 forint bűnügyi költség viselésére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.