Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. November 05. 07:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Két ember halálát okozta a jogsi nélküli, száguldozó sofőr, éveket kaphat

Bajna és Szomor között ütközött autójával tavaly tavasszal, az ügyészség most többéves fogházbüntetést kért a két ember halálát okozó, jogosítvánnyal nem rendelkező, gyorshajtó férfire.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a járművezetésre alkalmatlan férfival szemben, aki úgy vezetett kocsit, hogy vezetői engedélye nincs, és a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt teherkocsival ütközött – közölte az ügyészség.

Kitérve arra, hogy a férfi 2018. március 13-án reggel lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladt kocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott a nedves, csúszós, marással érdesített aszfaltfelületű úton 60 kilométeres sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 kilométeres sebességgel vezette a kocsit.

Az autó az eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ott keresztbe fordult, a jobb oldalával a Bajna felé közlekedő és a baleset elhárítása érdekében vészfékező teherkocsi elejének ütközött. Az ütközést követően a teherkocsi 2-3 métert maga előtt tolta az autót, amely részben az út melletti árokban állt meg.

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg a harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkas zúzódást, továbbá a vádlott 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660 189 forint bűnügyi költség viselésére.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.