Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 19. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/hidlap.hu

Két kerék, négy ország: Kínok Kínja és V4

Két kerék, négy ország: Kínok Kínja és V4

A szlovák Patrik Tybor nyert összetettben a V4 elnevezésű négy országot érintő kerékpárversenyen, melynek mezőnye szombaton ért célba Visegrádon. A megmérettetés részeként lezajlott a XII. Kínok Kínja mezőnyverseny is.

A V4 ötnapos kerékpárverseny Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot érintette, a versenyzőknek pedig május 13-ától kezdve összesen 658 kilométert kellett megtenniük. A visegrádi országok együttműködését képviselve zajlik már hagyományként a megmérettetés, amelynek ezúttal kiemelt aktualitását adta Magyarország soros V4 elnöksége. Ennek köszönhetően pedig Magyarországon, Visegrádon zárult a V4 Kerékpárverseny, ahol egyúttal Magyar Kerékpáros Nap és a Kínok Kínja mezőnyverseny is lezajlott. A rendezvény ráadásul a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség olimpiai kvalifikációs versenye is volt egyben, a négy tagország külügyminisztériumának védnöksége és Martonyi János külügyminiszter fővédnöksége mellett.

A Kerékpáros Nap kísérő rendezvényeiként játékos programok, kvíz és kreatív játékok, baleset megelőzési tanpálya, szűrőprogram és a Neuzer kerékpárgyártó és kerékpáros szövetség jóvoltából kerékpáros szimulátor is, valamint Radics Gigi koncert is várta az érdeklődőket.

Emellett Visegrádról rajtoltak el a Kínok Kínja mezőnyverseny amatőr kerékpárosai három távon – 24, 61 és 100 kilométeren –, köztük pedig az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó Kovács „KoKo” István is.

A V4 104 fős mezőnye közben délután ért célba, ahol Martonyi János külügyminiszter gratulált a résztvevőknek, majd elmondta, hogy a visegrádi országok között létrejött együttműködés és V4 kerékpárverseny lényege, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a nemzetek.

Martonyi János külügyminiszter V4 kerékpáros verseny

„Politikai, gazdasági szempontok szerint is rendkívül fontos számunkra ez az összeköttetés és annak infrastrukturális fejlesztése is, amelyre a Visegrádi Alap pályázatai minden ország számára kiváló lehetőség. Idén Magyarország a soros elnök, de jövőre, Szlovákia elnöksége mellett is folytatni szeretnénk a V4 kerékpárverseny hagyományát” – fejtette ki a külügyminiszter.

A V4 zárónapján - amely Győrből vezetett Visegrádra - a lengyel Pawel Bernas nyert, a legjobb magyar versenyző pedig Kusztor Péter lett.

Összetettben azonban a szlovák Patrik Tybor zárt az élen, második helyen a cseh Josef Hosek a harmadikon klub- és honfitársa, Martin Hunal végzett.

V4 kerékpáros verseny összetett eredménye

Összetett V4 kerékpárverseny eredménye:
1. TYBOR Patrik / DUKLA TRENCIN TREK (uci)
2. HOSEK Josef / BAUKNECHT - AUTHOR (uci)
3. HUNAL Martin / BAUKNECHT - AUTHOR (uci)

V4 Kerékpárverseny magyar versenyszakasz eredménye:
1. BERNAS Pawel / BDC – MARCPOL
2. ZIELINSKI Kamil / MEXLER (uci)
3. CANECKY Marek / AMPLATZ - BMC (uci)

Legjobb magyar versenyző:
KUSZTOR Péter / AMPLATZ - BMC (uci)
Legjobb lengyel versenyző:
BERNAS Pawel / BDC – MARCPOL
Legjobb cseh versenyző:
POLNICKY Jiri / BAUKNECHT - AUTHOR (uci)
Legjobb szlovák versenyző:
CANECKY Marek / AMPLATZ - BMC (uci)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.