Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 04. 07:53, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két nagy fejlesztés is megvalósult Kesztölcön

Két nagy fejlesztés is megvalósult Kesztölcön

Korszerűsítette a rendezvényközpontot, valamint a polgármesteri hivatalt is Kesztölc. A két beruházás együttesen meghaladta a 100 millió forintos költséget.

Kesztölc önkormányzata 36,22 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Településkép, közösségi tér fejlesztése (VP)” című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból energetikai szempontú felújítás zajlott a kesztölci rendezvényközpont épületén. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épület átadása is megtörtént.

A beruházás keretében a rendezvényközpont energetikai korszerűsítése valósult meg. A korszerűsítés tartalmazta az épület hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, napelemes rendszer és hőszivattyú telepítését. A fejlesztés eredményeként a fenntartási költségek, és ennek köszönhetően az önkormányzat kiadásai jelentősen csökkentek.

Emellett az kesztölci önkormányzata 84,493 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című konstrukció keretein belül is, aminek köszönhetően a polgármesteri hivatal épülete is megújulhatott energetikailag. A felújítás során ugyancsak elkészült az épület hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje. Korszerűsödött az épület fűtési rendszere is, melynek keretében új kazán működik a hivatalban. Emellett az épülete hálózatra kapcsolt napelemes rendszerrel gazdagodott, ami a villamosenergia-igény kielégítéséért vált szükségessé. Az épület azbesztmentesítésére is szükség volt, amire szintén sor került. Továbbá projektarányos akadálymentesítési is megvalósult – olvasható a beszámolóban.

A polgármesteri hivatal és a rendezvényközpont esetében is a fejlesztés eredményeként a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak - közölte az önkormányzat.

Fotó: Dénes György/kesztolc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.