Városlista
2020. december 5, szombat - Vilma

Hírek

2020. Október 14. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: police.hu

Két nap alatt 5 liter lopott pálinkát ivott meg

Két nap alatt 5 liter lopott pálinkát ivott meg

Ismét meghosszabbította a bíróság annak a tolvajnak a letartóztatását, aki még tavasszal lopott több ingatlanról is Dorogon.

A hajléktalan férfi 2020. május 16-án 10 és 12 óra között egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonított 5 liter házi vegyes pálinkát, 2 alumínium ereszcsatornát, 5 alumínium lábas és 8 csatornarögzítőt. A gyanúsított az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt megitta, az alumínium lábasokat pedig értékesítette. A gyanúsított 2020. május 24-éről 25-re virradóan visszatért ide, és tartályt, szitafazekat, saválló csövet, golyóscsapot és meggymagozó-gépet lopott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a gyanúsított az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó-gépet és a tartályt elvitte, ezeket eladta. A többiért még visszament, azonban a sértett észrevette a lopást, ezért május 25-én kihívta a rendőröket, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 183 800 forint.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra is behatolt a kerítésen átugorva, és az ott álló épületben a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért elmenekült. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Ugyaninnen ellopott még egy harmadik sértett tulajdonát képező 3x3 méteres piaci sátrat, majd az udvaron felborította a sértett kukoricafőző-gépét azért, hogy azt később ellopja, ami a felborítástól megrongálódott. A helyszínre érkező sértett és felesége megzavarták a gyanúsítottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19-ével töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5-án töltött le.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16-án rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, a letartóztatás határidejét 2020. október 16-ig meghosszabbította.

Az ügyészség újabb indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását most két hónappal, azaz 2020. december 16-ig meghosszabbította, mert a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fennállnak.

Korábbi cikkek:

Szemtanúk jelentkezését várják az esztergomi rendőrök

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Sokadszori ittas vezetés miatt újra börtönbe mehetEzek érdekelhetnek még

2020. December 05. 07:00, szombat | Helyi

Karácsonyi pontyhalászlé és falusi töltöttkáposzta Az Otthon ízétől

Otthonos ízek karácsonykor is!

2020. December 05. 05:00, szombat | Helyi

Az ötödik csaló kezén is kattant a bilincs

Újabb csalót tartóztattak le a több száz milliót zsákmányoló banda tajai közül.

2020. December 05. 04:00, szombat | Helyi

A sportfogadás legnagyobb kihívásai és azok kezelése

Napjainkban, főleg a koronavírus-járvány okán is, de elmondható, hogy ami lehet, az terelődik az online tér felé.

2020. December 04. 13:55, péntek | Helyi

Középkori utat találtak Esztergomban

Egy középkori útra bukkantak régészek egy Esztergomban zajló ásatás során – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeuma.