Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 27. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kétmilliót csalt ki a trükkös tűzifaárus nő - Elítélték

Kétmilliót csalt ki a trükkös tűzifaárus nő - Elítélték

Nő korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de ezzel a tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját – számolt be a részletekről a megyei ügyészség.

A vádlott 2018 elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést adott fel több internetes oldalon és újságokban is. A nő a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a vádlott nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte - írtuk korábban is a részleteket.

Ezek után viszont nem szállított ki, sőt nem is rendelkezett tűzifával, sem a kiszállításhoz szükséges járművel. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással 9 sértettnek összesen közel 2 millió forint kárt okozott.
Az Esztergomi Járásbíróságon június 26-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett, a bíróság pedig 9 rendbeli csalás bűntette miatt, mint különösen visszaesőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve kötelezte a sértettek által benyújtott kártérítési igények megfizetésére.

Az ítélet – a kártérítésre való kötelezés kivételével – jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.