Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 10. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kétszer is ugyanoda törtek be, törtek-zúztak és loptak

Kétszer is ugyanoda törtek be, törtek-zúztak és loptak

Kétszer is betört a három férfi, akiket egy fiatal nő fuvarozott kocsival a kiszemelt házhoz.

A gyanú szerint két tokodi és egy annavölgyi férfi január elején eltervezte, hogy betörnek egy únyi épületbe. Az épülethez egy 22 éves nő vitte a három férfit. Egyikőjüknél egy feszítővas is volt, aminek segítségével bejutottak a házba. Bent kutattak, majd a falról a réz csöveket letépték, a csaptelepeket pedig letörték. A rombolással megszerzett zsákmányt táskákba pakolták. Miután végeztek, telefonon szóltak a nőnek, aki kocsijával hazavitte a három tettest. A szerzett zsákmányt egy MÉH telepen leadták, a kapott pénzt egymás között elosztották – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a három férfi január 5-én újra visszament, és műszaki cikkeket, csillárt, fűtési csöveket loptak ismét. Ekkor is a 22 éves tokodi nő ment értük a járművével, miután a lopott dolgokat már összekészítették. A dorogi rendőrök, még ezen a napon 11 óra 45 perckor Sárisápon ellenőrizték a járművet. A járőrök az ellopott tárgyakat megtalálták, a kocsiban tartózkodókat pedig előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra.

A négy főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás bűntett miatt indult büntetőeljárás.
A nyomozók a négy gyanúsítottból egy 34 és egy 19 éves férfit őrizetbe vettek. A fiatalabb ellen a Tatabányai Törvényszék körözése volt érvényben, őt a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 34 éves férfi vonatkozásában az Esztergomi járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság a napokban elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT