Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Május 27. 08:04, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFF

Kettős fronthatás miatt még óvatosabban az utakon

Kettős fronthatás miatt még óvatosabban az utakon

Körültekintően kell vezetniük a járművezetőknek, ugyanis a kettős fronthatás rájuk is hatással lehet. Emellett újabb esőnek köszönhetően az utak is csúszóssá válhatnak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az előrejelzések szerint ma is marad a barátságtalan, őszies hangulatú idő többfelé újabb esővel. Élénk, olykor erős lesz a szél. Délután hazánk nagy részén mindössze 12 és 17, délen, délnyugaton 18 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás érvényesül, emiatt kellemetlen nap vár mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyekre. Általános tünetek lehetnek a fejfájás, melyet az élénk, olykor erős szél is fokozhat.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyeljenek a motorosokra, a kerékpárosokra és a gyalogosokra. Ők – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Megközelítésük során lassítsanak, kikerülésüknél pedig tartsanak nagy oldaltávolságot. Persze a kerékpárosoknak és gyalogosoknak is be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat, hogy ne következzen be baleset. A szülőket arra kéri a rendőrség, mielőtt hagyják egyedül közlekedni gyermekeiket, készítsék fel őket az önálló közlekedésre. Különösen aktuális ez már a hamarosan kezdődő nyári szünet előtt.

A kerékpáros fejvédő használata kerékpározás közben mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, ill. ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik járműnek, vagy az úttestnek. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT