Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

A Dunántúli Napló értesülése szerint a Luxemburgi Bíróság elfogadta az Elcoteq SE ellenőrzött vezetés iránti kérelmét.

A cégnek így december elejéig négy hónapja van gazdálkodásának stabilizálására. A hírt az Elcoteq pécsi gyárában is megerősítették: a bíróság döntésének értelmében a cégnek lehetősége van, hogy az úgynevezett kontrollált vezetés alatt az elkövetkező négy hónap során reorganizációs tervet készítsen, és hogy működését továbbra is fenntartsa. Ez a státusz biztosítja az Elcoteq számára a folyamatos működést, és hogy befejezze a cég átvilágítását akár a korábban bejelentett befektetővel, akár egy potenciális új partnerrel.

A döntés azért nagyon fontos a cég szempontjából, mert az Elcoteq két hónapja tárgyalásokat kezdett az amerikai Platinum Equity magánbefektető céggel. Az egyeztetések jelentős részvénycsomag megvásárlásáról és a cég adósságkezeléséről szólnak. Lapunk érdeklődésére a cég képviselői megerősítették, hogy a tárgyalások ezekben a napokban is zajlanak, azok eredményéről tőzsdei csatornákon keresztül adnak majd hírt.

A társaság jövőjének alakulása mellett a pécsi gyár dolgozóit – különösen a leányvállalatok, így az Elcoteq Magyarország Kft. számláinak zárolása miatt – a rövidesen esedékes bérek kifizetése érdekli leginkább. Érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a dolgok jelen állása szerint a cég a megszokott rendben, tehát várhatóan a közeli napokban utalja át a béreket a baranyai munkavállalók számláira.A pécsi gyár számlájának zárolása miatt korábban néhány napig átmenetileg akadoztak a beszállítói kifizetések is. A legfrissebb hírek szerint a társaság újraindította a partnerek számláinak kiegyenlítését, a kifizetések ütemezetten haladnak.

Közben tovább folynak az egyeztetések az Elcoteq pécsi gyárában néhány héttel ezelőtt bejelentett létszámleépítésről. Az elbocsátás kapcsán némileg kedvező fordulat, hogy az eredetileg kilátásba helyezett maximum 680 fővel szemben várhatóan „csak” 400 és 500 fő között lesz azok száma, akik kényszerű távozásuk miatt kapnak majd értesítést. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is folynak a cégvezetés és a munkavállalói érdekképviseletek között. Pontos létszámot csak a végleges lista ismeretében jelentenek le a munkaügyi központ felé, akkor kezdődik majd az érintettek kiértesítése is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: elcoteq

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 13:05, vasárnap | Belföld

Érdemes még az év vége előtt babakötvény-számlát nyitni

Már több mint 262 ezer gyermeknek van babakötvénye. Ez az egyik legjobb magyar befektetés, és ha a számlára a befizetés december 31-ig beérkezik, akkor még erre az évre is jár az állami támogatás

2021. December 05. 11:02, vasárnap | Belföld

Halálos lakástűz történt Győrben

Halálos lakástűz történt Győrben szombat este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2021. December 05. 09:19, vasárnap | Belföld

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

2021. December 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Több mint hatmillió forintot csaltak ki egy idős férfitől

Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.