Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 06. 05:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kezdő vállalkozásokat segít a kamara és a NAV

Kezdő vállalkozásokat segít a kamara és a NAV

A NAV januártól tanácsadó szolgálatot működtet, mellyel az újonnan indult vállalkozásokat kívánják segíteni adózási kérdésekbe működésük első fél évében

- mondta el NAV Komárom-Esztergom megyei igazgatója hétfőn Tatabányán, a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián.

Dr. Szerencsés László, a házigazda Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emlékeztetett rá, hogy a kamara kezdeményezéseként több éves hagyomány, hogy év elején a gazdasági élet szereplői szakértőktől kérnek tájékoztatást az adójogszabályok változásáról.

„Azért vállaltuk fel, mind a Könyvelők Klubját, mind az adófórumok szervezését Esztergomban és Tatabányán, hogy jó viszony alakuljon ki a két terület képviselői között és lehetővé tegyük, hogy a gazdasági élet szereplői közül minél többen a szabályokat betartva, jogkövető módon tegyenek eleget adófizetési kötelezettségüknek” - fogalmazott dr. Szerencsés László.

Az elnök szólt arról is, hogy kedden a kamarában rendezik meg a HGC Akadémia- Középvállalkozói Fejlesztési Programjának ismertetőjét. A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézménye vezeti, mely segít elkészíteni a vállalkozásoknak rövid, közép és hosszú távú fejlesztési programjait, megismerteti őket a jó külföldi gyakorlatokkal.



Dr. Ladosné Kelemen Éva hozzátette, az induló vállalkozások egy hónapon belül kapnak levelet az adóhatóságtól és lehetőségük van igénybe venni egy rövid tanfolyamot is, ahol személyesen is tehetnek fel képzéseket. A vállalkozások támogatásának igénybevétele ingyenes és nem kötelező.

A NAV megyei szervezetének vezetője kiemelte, hogy január elejétől Tatán, Oroszlányban, Kisbéren és Komáromban is ügyfélszolgálatot nyitottak, melyek a járási hivatalokban találhatók. Ezekben az irodákban a magánszemélyek és a vállalkozók bármely témában igényelhetnek tájékoztatást, illetve intézhetik ügyeiket.

A köszöntők után a fórum részvevői három ismertetőt hallgathattak meg, melynek témái: személyi jövedelemadó és járulékok, ART, illeték, KATA és KIVA. A témákról Harmat Ferencné ügyfélkapcsolati osztályvezető, Nemesné Mészáros Erika és Wünsch József ügyfélkapcsolati ügyintézők tartottak előadást. Az esztergomi térség vállalkozói, könyvelői és érdeklődői kedden vehetnek részt a fórumon, tíz órától a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT