Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Július 31. 09:25, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Huszadik alkalommal szervezik meg a tábort, több nyilvános előadást is tartanak a jövő héten.

Vitéz László, Mazsola és Tádé, Mekk Mester, Süsü, a sárkány és Takács Bálint a Zsebtévéből, csak, hogy néhány nevet említsünk azon bábfigurák közül, akik az elmúlt ötven évben kicsik és nagyok kedvenceivé váltak.

Miattuk is kijelenthető, hogy a Kárpát-medence bizony bábmese nagyhatalom, melyet az Esztergomi Várszínház minden éves idényének fináléjában tartandó Esztergomi Bábos Tábor is jól példáz. Az idén 20. alkalmát ünneplő tábor egy héten át várja a gyerekeket, akik nagyváradi bábművészek segítségével vehetnek részt a kreatív foglalkozásokon.

Ennek során bábokat készítenek, népi játékokat játszanak, sportolnak és elmerülnek a drámajáték, illetve színjátszás rejtelmeiben is. A naponta 9-től 16 óráig tartó tábor ideje alatt több matiné alkalmával is lesz külön meseelőadás, ezekre rendkívül olcsón, 500 forintért lehet jegyet venni, a tábor résztvevőinek pedig ingyenes.

Augusztus 4-én, kedden 10 órától a Magyar Népmese Színház mutatja be a Mirkó királyfi című darabot, majd augusztus 5-én, szerdán ugyancsak 10 órától, immár a bábos tábor gyerekeinek szereplésével a Brémai muzsikusok című interaktív mesét élvezhetik a nézők. Augusztus 6-án, csütörtökön 10 órától a Magyar Népmese Színház a Többsincs királyfi című történetet mutatják be. Augusztus 7-én, pénteken szintén 10 órai kezdettel a Tücsöklakodalom című mesével teszi fel a koronát Szarka Gyula és a Tücsökzenekar a majd egyhetes gyerekprogramra.

A tábor augusztus 3-étől 7-éig tart. Információ: 06 33/520-260.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 05:00, szerda | Helyi

Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székháza adott otthont. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást.

2020. Október 20. 15:10, kedd | Helyi

Megjelent a koronavírus-fertőzés a Babits iskolában is

Rendkívüli szünet elrendeléséről tájékoztatta a szülőket a Babits Mihály Általános Iskola vezetése az intézmény közösségi oldalán kedden.

2020. Október 20. 15:00, kedd | Helyi

Horányi Juli: A Dunakanyar szerves része az életemnek

Az énekesnő több szállal is kötődik Esztergomhoz és sok szép emléke van a Dunakanyarról.

2020. Október 20. 08:47, kedd | Helyi

Újabb utcában lesz áramszünet

Folytatja az áramszolgáltató a hálózat fejlesztését Esztergomban.