Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 31. 09:25, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Kezdődik a jubileumi Bábos Tábor a Várszínházban

Huszadik alkalommal szervezik meg a tábort, több nyilvános előadást is tartanak a jövő héten.

Vitéz László, Mazsola és Tádé, Mekk Mester, Süsü, a sárkány és Takács Bálint a Zsebtévéből, csak, hogy néhány nevet említsünk azon bábfigurák közül, akik az elmúlt ötven évben kicsik és nagyok kedvenceivé váltak.

Miattuk is kijelenthető, hogy a Kárpát-medence bizony bábmese nagyhatalom, melyet az Esztergomi Várszínház minden éves idényének fináléjában tartandó Esztergomi Bábos Tábor is jól példáz. Az idén 20. alkalmát ünneplő tábor egy héten át várja a gyerekeket, akik nagyváradi bábművészek segítségével vehetnek részt a kreatív foglalkozásokon.

Ennek során bábokat készítenek, népi játékokat játszanak, sportolnak és elmerülnek a drámajáték, illetve színjátszás rejtelmeiben is. A naponta 9-től 16 óráig tartó tábor ideje alatt több matiné alkalmával is lesz külön meseelőadás, ezekre rendkívül olcsón, 500 forintért lehet jegyet venni, a tábor résztvevőinek pedig ingyenes.

Augusztus 4-én, kedden 10 órától a Magyar Népmese Színház mutatja be a Mirkó királyfi című darabot, majd augusztus 5-én, szerdán ugyancsak 10 órától, immár a bábos tábor gyerekeinek szereplésével a Brémai muzsikusok című interaktív mesét élvezhetik a nézők. Augusztus 6-án, csütörtökön 10 órától a Magyar Népmese Színház a Többsincs királyfi című történetet mutatják be. Augusztus 7-én, pénteken szintén 10 órai kezdettel a Tücsöklakodalom című mesével teszi fel a koronát Szarka Gyula és a Tücsökzenekar a majd egyhetes gyerekprogramra.

A tábor augusztus 3-étől 7-éig tart. Információ: 06 33/520-260.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.