Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. November 26. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: archívum

Kezdődnek az adventi programok a hétvégén!

Kezdődnek az adventi programok a hétvégén!

Óév búcsúztató tűzijáték helyett Széchenyi-téri fényfestés, az adventi időszakhoz és Esztergomhoz méltóbb decemberi programsorozat a főtéren - közölte közleményében a polgármesteri hivatal.

Az idei programsor szervezésére még az előző képviselő-testület adott felhatalmazást, így az önkormányzatnak figyelembe kell vennie a szervezőkkel kötött szerződési kötelezettségeket, ennek ellenére már idén több változás lesz a decemberi programokban.

Ezúttal nem állítják fel a műanyag jégpályát, a jövőben pedig a cél az, hogy valódi, ténylegesen használható jégpálya álljon az esztergomiak rendelkezésére a téli időszakban.

Az óévet búcsúztató, újesztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben egyre több lakossági tiltakozás fogalmazódik meg, nemcsak Esztergomban, hanem számos más településen is. Ennek megfelelően idén szilveszterkor a korábban meghirdetett tűzijáték helyett a Széchenyi téren látványos fényfestő-show szórakoztatja majd az újévet közösen ünneplőket.

A Városi Mikulás Nap kezdési időpontja is változik: az előzetesen közzétettekkel szemben december 6-án, pénteken 18 óra helyett 17 órakor kezdődik majd az ünnepség a Széchenyi téren, gyermekműsorokkal és természetesen a Mikulás érkezésével, ajándékosztással.

A korábban meghirdetett idei programok egyelőre nem változnak, a következő években azonban meghittebb, Adventhez és Esztergomhoz méltó ünnepség-sorozatot valósít majd meg Esztergom önkormányzata, maximálisan figyelembe véve az itt élők és idelátogatók igényeit – tette hozzá a hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.