Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2012. Október 18. 07:25, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Kezdősípszót kapott a Csabai Lajos bajnokság

Kezdősípszót kapott a Csabai Lajos bajnokság

Negyedik szezonjához érkezett a Csabai Lajos, középiskolások számára megrendezett kispályás labdarúgó bajnokság. Az őszi tavaszi rendszerben zajló sorozatban ezúttal hét csapat méri össze tudását.

Újraindult az Esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnok egyik legnagyobb rendezvénye, a már negyedik alkalommal kiírt Csabai Lajos középiskolás városi kispályás labdarúgó bajnokság. Idén hét csapat fogadta el a szervezők meghívását, a szezonban az esztergomi Ferences, a Dobó, a Szent Imre, a Szent Erzsébet, a Kolping és a Balassa valamint a dorogi Zsigmondy iskola labdarúgói küzdenek meg őszi és tavaszi rendszerben a végső helyezésekért. A bajnokság első két fordulója már le is zajlott, melyeket követően két győzelemmel a Dobó gimnázium diákjai vezetik a tabellát. Mögöttük három ponttal a második a Ferences, ugyanennyi egységgel harmadik a Balassa, és szintén három ponttal negyedik a Szent Imre iskola. Igaz előbbi kettő eddig egy mérkőzést játszott. Az ötödikek a táblázaton jelenleg a Szent Erzsébet diákjai, mögöttük a zsigmondys és a kolpingos tanulókkal. A góllövőlistát négy találattal a Szent Imre iskola labdarúgója, Gyebnár Gergely és a dobós Bula Benjáminnal vezeti holtversenyben.

Csabai Lajos az 1950-es, 60-as évek kiemelkedő esztergomi testnevelője és legendás labdarúgóedzője volt. 2001-ben Esztergom sport- és labdarúgó közössége halhatatlanjai közé választotta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.