Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 27. 07:38, csütörtök | Helyi
Forrás: kemkik

Kik kapjanak idén Megyei Príma Díjat?

Kik kapjanak idén Megyei Príma Díjat?

Idén is megrendezi a Megyei Príma Díjat VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, mely május 20-ig várja a jelöltek nevét.

A VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezete 2005-ben Megyei Príma Díjat alapított a kultúra és a tudomány köztünk élő, kimagasló képviselői számára, hogy ne csupán az országosan ismert, többnyire a fővárosban élő személyiségek és csoportok részesülhessenek anyagi és erkölcsi elismerésben, hanem évről évre a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok is.

A VOSZ Megyei Szervezete idén is megrendezi a Megyei Príma Díjat. Fő célja, hogy Komárom-Esztergom megyében kiemelkedő, de talán országosan kevésbé ismert (elismert) művészeti, alkotói, tudósai, neves sportolók, közművelődésben kiemelkedő munkát végző szakemberek is a közvélemény elé kerüljenek. Olyan személyek, csoportok, csapatok jelölését várja a szervezet, akik tevékenysége, eredménye helyi kereteken túlmutató és példaértékű.

A szervezők kérik a települések önkormányzatait, intézményeinek vezetőit, a Príma Díj támogatóit, a VOSZ tagjait, hogy javaslataikkal segítsék a jelöltek kiválasztását, hiszen mindenhol él és dolgozik olyan személy vagy csapat, szervezet, akire büszkék és példamutatónak tartják. Kérik, hogy őket javasolják a díjra, hiszen akár mind a 10 kategóriában is lehet jelöltet állítani, ezzel növelve a település esélyét arra, hogy jelöltje bejusson a legjobb 10 közé.

A kategóriák, melyekbe jelölést várják:
1. Magyar irodalom
2. Magyar színház- és filmművészet
3. Magyar képzőművészet
4. Magyar tudomány
5. Magyar oktatás és köznevelés
6. Magyar építészet és építőművészet
7. Magyar sajtó
8. Magyar sport
9. Magyar népművészet és közművelődés
10. Magyar zeneművészet


 Az érvényes jelölés feltételei:

- az idei jelölőlapon lehet jelöltet állítani

- a kategória megnevezése, ahová jelölni kívánják

- a kiemelkedő tevékenység leírása, indoklás

- a jelölt a megyében tevékenykedjen, vagy kötődjön a megyéhez

Lehet jelölteket javasolni a voszkom@gmail.com e-mail címen vagy postán is, megfelelő indoklással és a javasló beazonosítható címével, elérhetőségével.
Jelölési határidő: 2017. május 20.

A beérkezett jelöltek kiválasztását - a jelölők véleményére alapozva az Előkészítő Bizottság készíti elő, és javaslatukra a szakmai zsűri és a VOSZ KEM Elnöksége május 31-ig döntenek arról a 10 jelöltről, akik idén versenyezhetnek Komárom-Esztergom Megye Príma Díjáért.

A Príma Díjak átadására ünnepélyes keretek között szeptember 22-én (pénteken) 18 órakor kerül sor Tatabányán a Jászai Mari Színházban.

„Azt gondolom, hogy az eddig tizenkét alkalommal megrendezett Megyei Príma-Díj visszaigazolta a befektetett munkát, és ezzel a vállalkozások és a megye szellemi élete közelebb került egymáshoz. Az a véleményem, hogy a lehetőségeinkhez képest támogatni kell továbbra is, ezt a korábban elindított kezdeményezést, hiszen egy egészséges társadalom csak a gazdaság és a szellemi élet közös felemelkedésével valósulhat meg” - hangsúlyozza Pordán Zsigmond a KEM VOSZ-elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT