Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2023. Március 22. 09:33, szerda | PR
Forrás: (x)

Ki lehet koszorúslány az esküvőn?

Ki lehet koszorúslány az esküvőn?

Egy esküvő akkor tökéletes, ha jelen van minden olyan személy, akihez az ifjú pár kötődik. Természetesen a vendégek között a koszorúslányok töltik be a legfontosabb szerepet, hiszen nagyon sok múlik rajtuk az esküvőn.

És mint ilyen fontos szereplők, alaposan át kell gondolni, hogy kiket is kérjél fel rá.

Mondd, te kit választanál?

Gyerekkori kebelbarátnők, nővérek, unokatestvérek...a döntést nem könnyű meghozni. Ennek fő oka, az attól való félelem, hogy valakit kihagysz és megsértesz. De ne felejtsd el, hogy ez mindenekelőtt személyes döntés, és nem szabad hagynod, hogy befolyásoljanak abban, hogy ki lehet a koszorúslány az esküvődön. Egyszerű és bonyolult döntés, bizonyos gondolkodási időt igényel, akárcsak a koszorúslány ruha kiválasztása, de nem bízhatsz mindent a véletlenre. Íme néhány tipp, amelyek megmenthetnek néhány kialvatlan éjszakától és kínos szituációtól.

Válassz koszorúslányt a baráti körödből!

A legjobb, ha olyan személyt választasz, akiben megbízol, és aki örül a „küldetésnek”. Egy személy, aki segít az esküvői előkészületekben, a menyasszonyi ruha kiválasztásában, a leánybúcsú lebonyolításában és aki meghallgat, ha a stressz miatt úgy érzed, hogy kezdesz megőrülni. Ne csak azért válassz ki valakit, hogy a kedvében járj, vagy mert megkért rá a nagyid.

Hány koszorúslányom lehet?

Amennyit csak szeretnél, és még annál is több! A hagyomány szerint gyakorlatilag segítői a menyasszonynak és minden szempontból támogatják az arát a nagy napon. Éppen ezért, ha több kedves barátod van – akár 10 –, és egyikről sem szeretnél lemondani, mindegyiket felkérheted koszorúslánynak. Ez a te esküvőd, te hozod meg a döntéseket, de az esküvő vendégeinek számát is érdemes figyelembe venni. Egy kisebb esküvőhöz elég egy-két koszorúslány, míg egy közepes vagy nagy esküvőhöz minimum négy-öt koszorúslány dukál. Az esküvő végső soron egy projekt, egy „rejtvény”, amit együtt kezdtek el életed párjával. Mint minden projektnek, ennek is vannak bizonyos lépései, amelyeket egyenként kell a helyére tenni.

Fizetség nélküli segítők!

Bizony, a jó koszorúslányok gyakorlatilag „fizetés nélkül” dolgoznak az esküvőn, hiszen ők azok, akik:

- segítenek a ruha kiválasztásában;
- támogatnak lelkileg;
- minden felmerülő problémát megoldanak;
- buli előtt a vendéglőben a bejáratánál lesznek, hogy fogadják a meghívottakat;
- részt vesznek a csokordobásban, erre ösztönözve a többi hajadont is;
- egyforma öltözetüknek köszönhetőn színt és harmóniát visznek az esküvő hangulatába.

Nem számít, milyen közel állnak egymáshoz, tudnod kell, hogy képesek-e legalább egy részét elvállalni ezeknek a feladatoknak. Ha jól döntesz leendő menyasszonyként a koszorúslányok rengeteg terhet levesznek a válladról, amelyet a kölcsönös bizalom és támogatás jellemez majd.

Fotó forrása: freepik.com

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn