Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 26. 08:31, hétfő | Helyi
Forrás: EKBSE/lvp

Kick-box: 5 arany, 5 ezüst, 1 bronz Szigetszentmiklósról - fotókkal

Kick-box: 5 arany, 5 ezüst, 1 bronz Szigetszentmiklósról - fotókkal

Öt aranyérmet, ugyanennyi ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek be Szigetszentmiklóson a hétvégén az esztergomi kick-boxosok. A bunyósok a Vajda Papír Nemzetközi Kick-box Kupán öt ország versenyzői között küzdöttek.

A nemrég felavatott szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok adott otthont a Vajda Papír Nemzetközi Kick-box Kupának a közelmúltban, melyen 5 ország 36 klubjának 269 versenyzője vett rész, köztük az Esztergomi Kick-box Sportegyesületet kilenc utánpótlás és két felnőtt sportolója.

A küzdelmek minden korosztályban három szabályrendszerben zajlottak, az EKBSE bunyósai light-contact szabályrendszerben mérették meg magukat. A kadet 1 korcsoportban mind az öt esztergomi kick-boxos a döntőig menetelt, a fináléban pedig három aranyérmet és két ezüstöt gyűjtöttek be. Az esztergomi szakvezetést szerint ez az eredmény a tőlük elvárható maximum volt, hiszen -42 kilogrammban, valamint +47 kilóban 2-2 versenyző indult az egyesületből.

Jánosi Máté a győztes elődöntő után

Az idősebb három esztergomi bunyós a kadet 2-es korcsoportban is mindannyian a döntőig verekedték be magukat. Ez azonban szintén elvárható volt tőlük, hiszen idén mindhárom fiatal az utánpótlás válogatott tagja volt, igaz az utánpótlás világbajnokság óta mindegyikük súlycsoportot váltott. Ennek ellenére a magasabb súlycsoportban is bizonyították, hogy a jövőben is számolni kell velük. A döntőkben egy arany és két ezüstérmet szereztek úgy, hogy a két ezüstérmesünk is csak minimális pontkülönbséggel, 2-1 arányban maradt alul ellenfelével szemben.

Az utánpótlás csoportból juniorként most először a felnőttek között próbálhatta ki magát Jánosi Máté, aki az EKBSE két felnőtt versenyzőjével együtt várta a küzdelmeket. Light-contact szabályrendszerben Máté és Gózon Ádám is döntőbe jutott, a fináléban Máté a felnőtt válogatott ellenfelétől ugyan vereséget szenvedett, de remekül helytállt és megérdemelten szerzett ezüstérmet. Másik felnőtt esztergomi döntős, Ádám magabiztosan verte ellenfelét és így felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Balogh Krisztián akcióban

Gózon Ádám light-contact után kick-light kategóriában is megmérette magát, melyben a selejtezőket követően a döntőbe jutásért vívott küzdelemben vereséget szenvedett a szervező csapat kiválóságától, a felnőtt válogatott Laszák Zoltántól, és így harmadik helyen zárt.

Kifejezetten jónak találtam a versenyzők teljesítményét. A verseny előtt úgy gondoltam, hogy többen is odaérhetnek a dobogó közelébe, de azt azért nem reméltem, hogy mind a kilenc tanítványom a döntőig verekszi magát. Főleg úgy, hogy többen most váltottak súlycsoportot. Remek erőfelmérő volt ez számukra a még hátralévő két idei verseny előtt” – értékelt az utánpótlás csoport edzője.

Olasz Attila hozzátette, hogy az egyesületet ketten képviselték a felnőtt korosztályban, akiket Zrínyi Miklós mesteredző készített fel, de csak rövid ideig tudott részt venni versenyen. Jelenleg ugyanis is a kick-light felnőtt válogatottal edzőtáborozik Esztergomban, és december másodikán utaznak a Bukarestben megrendezendő felnőtt Európa-bajnokságra. A román fővárosban az EKBSE Miskolczi Anett és Hargitai Viktor képviseli kick-light szabályrendszerben.

Gózon Ádám a döntőt követően

A két felnőtt kategóriában indulók közül Gózon Ádám fiatal kora ellenére hozta a tőle megszokott magabiztos versenyzést. Gábor Zoltánnak most nem sikerült az éremszerzés, de róla tudni kell, hogy hosszabb kihagyás után próbál visszatérni a versenyzéshez” – tette hozzá Olasz Attila.

Mindenkivel elégedett voltam, mégis talán akiket kiemelnék azok, akik új súlycsoportban versenyezve is magabiztosan teljesítettek. Ők: Engelbrecht Ádám, Hegyesi Dániel, Balogh Krisztián, valamint Jánosi Máté, aki először próbálta ki magát a felnőttek között, és a döntőig verekedte magát. Ezúton is gratulálok a versenyzőknek és mindenkinek, aki segítette felkészülésüket” – zárta értékelését az utánpótlás edző.

Eredményeink:
Aranyérmesek: C1 -32 kg Balogh Kevin
C1 -42 kg Kajtár Bence
C1 +47 kg Ujpesti Krisztián
C2 -47 kg Engelbrecht Ádám
Felnőtt -79 kg Gózon Ádám
Ezüstérmesek: C1 -42 kg László Barnabás
C1 +47 kg Vígváry Viktor
C2 -52 kg Balogh Krisztián
C2 -63 kg Hegyesi Dániel
Felnőtt -69 kg Jánosi Máté
Bronzérmesek: Felnőtt -74 kg Gózon Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.