Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Július 05. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a gyermekét gondozó védőnővel történő vitája során a védőnőt sérülés okozása nélkül bántalmazta.

A sértett Esztergomban védőnőként dolgozik, ekként látta el a vádlott várandós gondozását. A sértett írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház védőnőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nem javasolja a születendő gyermek hazaadását a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt. Ennek nyomán a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, erről a vádlott értesítést kapott – közölte az ügyészség.

Kifejtve: a vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. A vádlott 2019. február 19-én 12 óra 58 perckor megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A vádlott a vita során sértettet egy alkalommal a karjánál fogva, egy alkalommal pedig a mellkasánál a ruháját megfogva megrángatta, majd meglökte, továbbá azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „hagyja őket békén, mert megöli”, „szálljon le róluk, mert kicsinálja” a sértettet és a családját is.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.