Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 05. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a gyermekét gondozó védőnővel történő vitája során a védőnőt sérülés okozása nélkül bántalmazta.

A sértett Esztergomban védőnőként dolgozik, ekként látta el a vádlott várandós gondozását. A sértett írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház védőnőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nem javasolja a születendő gyermek hazaadását a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt. Ennek nyomán a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, erről a vádlott értesítést kapott – közölte az ügyészség.

Kifejtve: a vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. A vádlott 2019. február 19-én 12 óra 58 perckor megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A vádlott a vita során sértettet egy alkalommal a karjánál fogva, egy alkalommal pedig a mellkasánál a ruháját megfogva megrángatta, majd meglökte, továbbá azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „hagyja őket békén, mert megöli”, „szálljon le róluk, mert kicsinálja” a sértettet és a családját is.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 10:27, vasárnap | Helyi

Esztergomi nagycsaládosok jelezzék igényüket!

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok. A 70 éven felettiek automatikusan, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Október 20. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes képzéseket indít az Esztergomi Család és Karrier Pont

Személyiségfejlesztési és startup tréninget is indít az Esztergomi Család és Karrier Pont. Ingyenesen lehet rajtuk részt venni!

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Helyi

Régi zene Balassa Bálint emléknapján

Balassa Bálint születésének 465. évfordulóján október 21-én 17 órakor Régi zenei irodalmi emléknap várja a közönséget a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomában. A belépés ingyenes!

2019. Október 19. 12:45, szombat | Helyi

Két tolvajnőt és egy körözött fiatalt kaptak el

Esztergomban egy körözött férfit fogtak el a rendőrök, míg a dorogi nyomozók két tolvajnő ügyében fejezték be a nyomozást.