Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 10. 13:55, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség. A bíróság most ítéletet hozott az ügyben.

A sértett Esztergomban védőnőként dolgozik, ekként látta el a vádlott várandós gondozását. A sértett írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház védőnőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nem javasolja a születendő gyermek hazaadását a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt. Ennek nyomán a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, erről a vádlott értesítést kapott – közölte az ügyészség.

A vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. A vádlott 2019. február 19-én 12 óra 58 perckor megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A vádlott a vita során sértettet egy alkalommal a karjánál fogva, egy alkalommal pedig a mellkasánál a ruháját megfogva megrángatta, majd meglökte, továbbá azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „hagyja őket békén, mert megöli”, „szálljon le róluk, mert kicsinálja” a sértettet és a családját is.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádiratban írt tényállást, minősítést, indítványt elfogadta, a vádlottat a 2019. július 16-án meghozott, és 2019. november 25-ön jogerőre emelkedett büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hó tartamú börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT