Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 28. 13:40, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Kicsit esztergomi is a legújabb magyar Oscar-díj

Kicsit esztergomi is a legújabb magyar Oscar-díj

Esztergomban végezte a főiskolát mintegy tíz éve a legújabb magyar Oscar-díjas film gyártásvezetője. Molnár Dánielt megkereste az infoesztergom.hu, hogy árulja el, mi lehet a Mindenki című film sikerének titka.

Hegedűs Bálint a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója szerint az alkotók tehetségében rejlik a Mindenki sikere. Illetve abban, hogy az Oscar-díjas film egy olyan univerzális üzenetet fogalmaz meg, amely mély érzelmekkel mesél mindenki által átélhető érzelmekről.

Az alkotógárdában pedig helyet kapott egy egykori esztergomi főiskolás is. Sőt Molnár Dániel nem is akármilyen szerepkörben részese az Oscar-díjas sikernek, hiszen ő volt a film gyártásvezetője.

Az egykori kommunikációs Vitéz-hallgató elmesélte az infoesztergom.hu-nak, hogy az Oscar-gála után tudta csak meg, hogy nyert filmjük.

„Az átadás idején előbb izgultam, aztán aludtam otthon. Reggel kilenckor pedig, amikor felébredtem, ránéztem a telefonomra és a sok nemfogadott hívás, illetve üzenetből jöttem rá, hogy nyertünk” – fejtette ki.

Kitért arra is, hogy a film sikere köszönhető annak, hogy nagyon jó volt az alapanyag, a forgatókönyv, amihez egy kiváló stábot tudtak felállítani egy zseniális szereplőgárdával. A kis csapat pedig bizonyította azt, hogy nehéz körülmények között is képes világra szóló csodát alkotni.

A gyártásvezető szerint a film üzenete időtlen, univerzális, szeretni való és ez lehet összességében sikerének titka.

Hamarosan Molnár Dániel kezében is foghatja az Oscar-díjat, ami biztosan furcsa érzés lesz, legalább annyira, mint most felfogni a sikert.

„Még egyelőre mindenki azzal van elfoglalva a stábból, hogy egyáltalán felfogja mi történt. De amint Deák Kristófék hazatérnek egy közös koccintást, ünneplést tartunk” – fűzte hozzá.

„Összefogás, szeretet” – összességében ezt jelenti Molnár Dánielnek a Mindenki című film díja, melyre rendkívül büszke, de mint fogalmazott: ez rajta, a munkáján és karrierjén nem változtat semmit, szeretne továbbra is sokat dolgozni és minél több alkotásban részt venni.

A Mindenki című film itt érhető el!

A fotót Deák Kristóf készítette Molnár Dániel gyártásvezetővel való első találkozásakor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.