Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 10. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: SAKKOM - fotó: illusztráció

Kié lesz az Év Szállása elismerés? - Esztergom jelenleg a 62. helyen

Kié lesz az Év Szállása elismerés? - Esztergom jelenleg a 62. helyen

Több kisebb településnek sikerült megelőznie a legnagyobb vendégforgalmat bonyolító turisztikai központokat az Év Szállása verseny népszerűségi listáján.

A portál a megmérettetés kapcsán összegyűjtötte a hazai szállodai rekordokat, amelyek között 9 millió forintos számla és 103 éves vendég is szerepel.

Jelenleg Csesznek rendelkezik a legtöbb szavazattal az Év Szállása verseny népszerűségi listáján, így a néhány száz fős község megelőzi az olyan nagy forgalmú fürdővárosokat is, mint Hévíz, Gyula vagy Hajdúszoboszló. Az Év Turisztikai Települése címért versengők mezőnyében a második helyen Gyomaendrőd, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Bükfürdő áll.

A verseny zárásáig, október végéig azonban még csaknem két hónap van hátra, és valószínűleg sokan a nyaralás után csak most fogják leadni szavazataikat a szallas.hu/evszallasa oldalon, így ez az állás korántsem tekinthető véglegesnek” – tette hozzá Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A versenyben a települések mellett a hazai szálláshelyek is versengenek. A jelenlegi állás alapján Egerből szinte minden kategóriában bejutott egy-egy szállás a legnépszerűbbek közé. Érdekesség, hogy a szállodák közül inkább a nagyobb turisztikai központokban lévők kaptak több szavazatot, míg a panziók, apartmanok és vendégházak között a kisebb települések szálláshelyei népszerűbbek. A portál azonban a népszerűségi díj mellett minőségi és szakmai szempontok szerint is értékelni fogja a szállásokat a novemberi díjátadón.

Ötszázszoros különbség az idei szezonban

A Szallas.hu a verseny kapcsán az idei turisztikai szezon rekordjait is felmérte. „Az elmúlt hónapokat tekintve a legolcsóbb szállásfoglalásnál 2 fő 1500 forintért rendelt szobát egy éjszakára. A szezon legdrágább foglalását épp egy nappal korábban rögzítettük, akkor 880 ezer forintot szánt valaki a dobogókői szállásra” – mondta Szigetvári József. Bár a portál adatai szerint a foglalások legnagyobb része egy-két éjszakára szólt, olyan is volt, aki 30 napra bérelt ki egy szolnoki apartmant.

A portál adataiból egyébként úgy tűnik, hogy főleg akkor nem sajnáljuk a pénzt, ha mulatunk – volt, aki 65 000 forintért fogyasztott a minibárból, máshol fejenként 20 ezer forintért rendeltek a vendégek a szálloda éttermében. A legnagyobb számlát azonban egy 2 ezer fős rendezvény résztvevői csinálták, akik összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben. „Sok szállásadónál az esküvőkhöz kapcsolódnak a legmagasabb számok, mivel nem ritkák a 2-400 fős lagzik sem, de volt, ahol csak a zenekar létszáma 50 főre rúgott” – ismertette a több mint száz szállásadó részvételével készült felmérés eredményeit a portál vezetője.

Rekordmennyiségű bőrönddel és állattal utaztunk

A szállásfoglalókkal kapcsolatban is számos rekord született: többen mondták, hogy kilencven év feletti vendégük is volt már, de a legidősebb hazai utazó egy 103 éves ember volt. „Igaz, olyan szállásadóval is kapcsolatban állunk, akinél 95 éves alkalmazott dolgozik” – tette hozzá Szigetvári József. Néhány vendég a kiugróan sok csomag miatt maradt emlékezetes a szállásadók számára: volt, aki egymaga 8 bőrönddel érkezett, más 5 utazótáskát pakolt össze – igaz, csak két napra foglalt szállást.

A szálláson elhelyezett házi kedvencekkel kapcsolatban is akadtak érdekességek: a legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás alkalmával 16 tacskó volt. A legkülönlegesebbnek talán a cirkuszi állatidomárokkal érkező elefánt és zebra számított hazánkban, de a legdrágább állat, ami szálláshelyen megfordult, minden bizonnyal egy értékes versenyló lehetett.

Az Év Szállása verseny állása:
Az Év Turisztikai Települése:
1. Csesznek
2. Gyomaendrőd
3. Bükfürdő
4. Cserkeszőlő
5. Hévíz
6. Gyula
7. Gárdony
8. Eger
9. Hajdúszoboszló
10. Zalakaros
...
62. Esztergom

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák
1. Imola Hotel Platán Eger
2. Diamant Hotel Szigetköz Dunakiliti
3. Elizabeth Hotel Gyula

TOP3 – 1-2-3 csillagos szállodák
1. Piramis Hotel Gárdony
2. Club Dobogómajor Hévíz
3. Hotel Margaréta Balatonfüred

TOP3 – Panziók
1. Royal Panzió Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő
3. Villa Citadella Wellness Panzió Eger

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló
1. Imola Udvarház Apartman Eger
2. Bellus Apartman Abádszalók
3. Erzsébet Vendégház Csesznek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.