Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 17. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormány elé fogja terjeszteni a Gyulai Húskombinát megmentésére készített tervezetet – jelentette ki Budai Gyula.

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a tulajdonosokat képviselő Kovács Lajossal és a Gyulai Húskombinát Zrt. vezérigazgatójával, Ruck Jánossal tárgyalt a nehéz helyzetben lévő cég állami megsegítéséről.

Az a feladatunk, hogy megmentsük a Húskombinátot, és olyan megoldást találjunk, amely mindenkinek megnyugtató – hangsúlyozta Budai Gyula. A vidékfejlesztési tárca megvizsgálta, milyen eszközökkel segítheti a cég megmentését. Fazekas Sándor miniszter kezdeményezni fogja, hogy a kormány nyilvánítsa stratégiailag fontos, kiemelt vállalattá a Gyulai Húskombinátot. Ez után következhet a konkrét lépések kidolgozása, amelynek során részletes szakmai-gazdasági egyeztetés zajlik majd le a tulajdonosok, a hitelezők, az állam képviselői és a további érintettek között – mondta az államtitkár.

Az 1868-as alapítású cég hazánk legrégebbi húsipari vállalkozása, mely nemzetközileg elismert, kiváló minőségű termékeket állít elő. Eredetvédett a gyulai és a csabai kolbász, a gyulai májas Magyar Termék-nagydíjas készítmény. Évi 12 ezer tonna feldolgozott élelmiszer hagyja el a kombinátot, jelentős az exportjuk, számos hazai beszállító is érdekelt működésében. A Gyulai Húskombinát jövője érdekében elindult párbeszéd része annak a stratégiának, amely kész állami segítséget nyújtani a magas minőséget előállító tradicionális vállalkozásoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.