Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 29. 11:45, kedd | Helyi
Forrás: mti - Fotók: Mihádák Zoltán

Kigyulladt egy hotel Dobogókőn - VIDEÓVAL

Kigyulladt egy hotel Dobogókőn - VIDEÓVAL

Dobogókőn kigyulladt a használaton kívüli Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy eddig ismeretlen okból lángra kapott a régi, használaton kívüli négyszintes épület tetőszerkezete és felső szintjének hozzávetőlegesen nyolcvan százaléka. A tüzet nagy erőkkel, több vízsugárral oltják a szentendrei, a pomázi, az esztergomi és a fővárosi tűzoltók.

Csámpai Attila hozzátette azt is, hogy nem tudnak arról, hogy bárki is tartózkodott volna az épületben, ezért feltehetőleg senki nem sérült meg, de részleteket csak később, az oltási munkálatok végeztével és a tűzvizsgálat után tudnak közölni.

FRISSÍTÉS

A szóvivő kora délután azt mondta, hogy már eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelem mobil laborjának vizsgálata szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe.

A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem - ismertette.

FRISSÍTÉS 2

Megszólalt a kigyulladt hotel tulajdonosának képviselője, mint Vadas Tamás elmondta, éppen egy tulajdonosváltás után van a hotel, amelyben a tervek szerint pár héten belül elkezdődött volna a felújítása, mely után egy luxus idősek otthona lett volna jövő tavaszra az épület. Hozzátette: gondatlanságból keletkezhetett a tűz, de kitért arra is, hogy volt már a környéken több furcsa tűzeset is.

Közel 50 tűzoltó fékezte meg a tűzet, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók vizsgálják a tűz okát.

Peller Márton, Pilisszentkereszt polgármestere megerősítette azt az információt, hogy voltak Dobogókőn furcsa tűzesetek, amiknek esetleges összefüggéseit is vizsgálják a szakértők.

VIDEÓ: RTVE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.