Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 08. 10:03, csütörtök | Helyi
Forrás: RTVE

Kigyulladt egy melléképület Esztergomban

Kigyulladt egy melléképület Esztergomban

Április 8-án, csütörtökön reggel egy melléképület gyulladt ki Esztergomban. Személyi sérülés nem történt, viszont a tűzeset miatt egy az épületben tartózkodó kutya elpusztult.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy az RTVE-nek elmondta, hogy 6.24-kor érkezett a riasztás, miszerint egy 25-30 négyzetméteres melléképület ég az Árok utcában. A helyszínre az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületben egy kutya tartózkodott, akinek az életét már nem tudták megmenteni. A tűzoltók a helyszínen áramtalanítást és gázelzárást is végeztek. Az utómunkálatokat 7.29-re fejezték be.

A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette, hogy szerdán délután 17.30-kor is érkezett egy riasztás Esztergomból. A tűzoltókat egy kéménytűzhöz riasztották a Kiss Ernő utcába. Az esztergomi hivatásos egység a kéményben izzó lerakódásokat kéziszerszámokkal eltávolította. A vegyes tüzelésű kazánt lekapcsolták, a kéményt pedig letiltották. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az ott lakók elektromos hősugárzóval oldották meg a fűtést.

Fotó: RTVE

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.