Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 09. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kihívás – akadály – győzelem és jótékonyság!

Kihívás – akadály – győzelem és jótékonyság!

Ez vár a résztvevőkre szeptember 5-én a Fair Play Sportegyesületet Adrenaline akadályfutó versenyén Bajót mellett Szarkáspusztán.

A verseny megálmodói Petrovics Zoltán és Hernádi Balázs már második alkalommal lesznek az akadályfutás házigazdái. A verseny célja nem csak az, hogy mozogni, sportolni, játszani csábítsa a mozgás szerelmeseit, de a rendezvényből befolyó összeg egy részét egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a mi kis Vidám Oroszlánunknak (Happy Lion) ajánlják fel, a másik részéből pedig a környékbeli gyermekek sportolását, szabadidős tevékenységét szeretnék támogatni.

Ez lesz az a verseny, melyen egy izzasztó pályán próbára teheti mindenki a saját képességeit.

„Miért jó az, hogy koszos és sáros leszel, elfáradsz, horzsolásaid lesznek és másnap az izomláztól nem fogsz tudni felkelni? Fogalmunk sincs, talán az a rengeteg elégedett mosoly a verseny végén válasz lehet a kérdésre!” – írták közleményükben a szervezők.

Hozzátéve: „Legyél akár egyéni versenyző, érkezz barátokkal, családdal vagy legyél Te a verseny SZUPERHŐSE (SUPERHERO kategóriában is nevezhetsz, ha jelmezben szeretnéd leküzdeni az akadályokat), minden korosztálynak és minden edzettségi szintnek garantáltan lesz kihívás”.A hétkilóméteres pályán, három kategóriában, huszonnyolc akadályon feszegethetik a résztvevők saját határaikat. Az erdei, mezei pályákon lesz csúszós, mászós, kúszós, bújós, ugrós, lendülős és cipelős kihívás is, és még az sincs kizárva, hogy közben a versenyzők sárosak lesznek. Ez a táv a megépített akadályokkal komoly kihívás lesz még a profi indulóknak is.

Természetesen a gyermekekre is gondoltak a szervezők. A szeptemberi iskolakezdés és tanévnyitó után ez lesz a legnagyobb kihívás! Az 1 kilométer hosszú élményekkel teli pálya akadályait kell leküzdeniük. A kicsik biztosan élvezni fogják a pálya minden feladatát, a felnőttek már kevésbé…

Az akadályok rendszeréről, és azok szabályos teljesítéséről a www.adrenaline.hu oldalon lehet tájékozódni.

Aki attól tartasz, nem elég felkészült, ebben is segítenek a szervezők!

A verseny facebook oldalán (fairplay sportegyesület) Zsellér Kitti személyi edző segít abban, milyen gyakorlatokat érdemes elvégezni, hogy a kihívás napján könnyen vegye mindenki az akadályokat!

Aki tavaly lemaradt a versenyről, idén ne kövesse el ezt a hibát…

„Már több akadályversenyen is indultunk, de ezt a jótékonysági cél mellett, a jelmezes futás miatt választottuk. Sokkal több vidámság, szín volt benne, a kreativitás is megmutatkozott. Barlangászokkal, és szuperhősökkel versenyeztünk. A feladatok változatosak voltak, mindenhol bíztattak a segítők. Nekem mégis a célbaérkezés tetszett a legjobban. Nem átlépni kellett, hanem vizes csúszdán érkeztünk be. Így még a futás utáni hűsítőről is gondoskodtak.”

A versenyt programok is kísérik. Ameddig a család többi tagja küzd a saját korlátaival, addig a kísérők sem fognak unatkozni, hiszen a verseny mellett a rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra. Lesznek sportegyesületi bemutatók, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szűrések, közlekedésbiztonsági feladatok, bűnmegelőzési előadás, bűnügyi technikai sátor, lézerlövészet, kézművessátor, ugrálóvárak.

A versennyel kapcsolatos részletek és a regisztráció itt található: www.adrenaline.huEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 07:28, kedd | Helyi

Több utcában lesz áramszünet!

Az E.ON folytatja szolgáltatásainak minősége és a biztonságos ellátása érdekében korszerűsítését.

2020. Szeptember 29. 07:23, kedd | Helyi

Nem volt jogsija az ittas motorosnak

Előállították a 48 éves férfit, aki ellen eljárás indult.

2020. Szeptember 29. 07:13, kedd | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2020. Szeptember 29. 07:09, kedd | Helyi

Nem tetszett a hangneme, ezért megverték

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik a sértett sérelmezett hangnemét veréssel torolták meg.