Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 05. 07:48, szerda | Helyi

Kihűléstől mentettek meg egy férfit Dorogon

Kihűléstől mentettek meg egy férfit Dorogon

Hajléktalan férfin segítettek a rendőrök, orvosok és helyiek kedden éjszaka. A járőrök lakossági bejelentésre siettek egy rosszul lévő férfihoz. A dorogi uszodánál ült a földön magatehetetlenül és nem kommunikált.

Egy helybeli állt meg a hajléktalan mellett és kérdezte meg tőle, mi baja, szüksége van-e segítségre. A férfi nem válaszolt, mozdulatlanul ült a földön. A segítő szándékú helyi lakos nem hagyta magára a szemmel láthatóan beteg személyt, a rendőrséget és a mentőt hívta segítségül. A járőrök és a mentőautó egyszerre érkezett a helyszínre. Kiderült, hogy a férfi ittassága miatt volt rosszul, egymaga azonban nem tudott volna továbbállni és fedél alá húzódni, ezért a mentő kihűlés veszélye miatt kórházba szállította.

A téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság feltérképezte azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők. Ezeket a tél folyamán visszatérően ellenőrzik a járőrök és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A Rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket.

A rendőrök folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal. Ahogy a fenti esetben is, szükség esetén azonnal értesítik a diszpécserszolgálatot. Amennyiben hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.

A hideg idő azonban nemcsak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.