Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 03. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Kijött a fegyházból és sokáig nem bírta bűnözés nélkül az esztergomi férfi

Kijött a fegyházból és sokáig nem bírta bűnözés nélkül az esztergomi férfi

Kétrendbeli lopás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy esztergomi férfival szemben, aki korábban kiszabott fegyházbüntetésének letöltése után fél éven belül újabb bűncselekményeket követett el.

A 46 éves vádlott 2018. június 10-én szabadult többszörös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt vele szemben kiszabott 4 év 8 hó fegyházbüntetéséből.

B. Zoltán 2018. november 26-án 22 óra körül Esztergomban a közterületen parkoló lezárt, járműből akart lopni. A vádlott a személykocsi jobb hátsó ablakát a nála lévő kés tompa végével betörte, majd a jobb első és a hátsó ülés között elhelyezett, a sértett tulajdonában álló sporttáskát (benne mobiltelefonokkal, és más használati tárgyakkal) eltulajdonította. Összesen 48 764 forint értékben lopott, míg 20 ezer forintnyi rongálást okozott. A vádlott lakóhelyén 2018. december 13-én lefoglalta a nyomozó hatóság a sértett tulajdonában lévő egyik mobiltelefont – közölte az ügyészség.

Ezt követően a vádlott 2018. december 11-én 20 óra 17 perckor Esztergomban egy másik személykocsiból lopott úgy, hogy a földről magához vett kővel az autó bal oldali első ajtajának ablakát betörte, a törött ablakon benyúlt az autóba és a sértett kézifék alá elhelyezett pénztárcáját, benne készpénzzel és a sértett irataival, magához vette. A vádlott a tárcát az abban lévő közokiratokkal együtt a bűncselekmény helyszínének közelében eldobta, a készpénz a nyomozás során nem került elő. A sértett pénztárcáját az okiratokkal együtt egy járókelő találta meg, majd azt a rendőrségen leadta. A bűncselekmény elkövetési értéke 42 603 forint, melyből 2900 a tárca megtalálásával megtérült. Rongálással 35 ezer forint kár keletkezett.



A férfi letartóztatását az ügyészség indítványa alapján a bíróság 2018. december 15-én rendelt el, a vádiratban az ügyészség ennek fenntartására tett indítványt, mert fennáll a bűnismétlés veszélye.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 2 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje, egyidejűleg állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.