Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 04. 15:01, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Kisgyerekeket mentett a folyóból egy szolgálaton kívüli rendőr Bajánál

Kisgyerekeket mentett a folyóból egy szolgálaton kívüli rendőr Bajánál

A Sugovica folyóból húzta ki a készenléti rendőr a kislányt és a kisfiút.

Egy bajai szabadstrandon Zsák Balázs őrmester, a Készenléti Rendőrség XXVII. Határvadász Bevetési Osztály munkatársa július 2-án 17 óra 10 perckor a partról azt látta, hogy két gyermek tőle körülbelül 25 méterre a Sugovica folyóban többször elmerül, majd felbukkan – közölte a rendőrség.

Azonnal a segítségükre sietett, és partra húzta őket. A gyermekek hozzátartozója is a vízben volt, aki szintén elindult a fiatalok felé, de a rendőr gyorsabb volt. Az éppen arra járőröző vízimentők is odaértek, de szerencsére már nem volt teendőjük. Kiderült, hogy a kisfiú a vízben próbálta a húgát megtartani, de nem tudta, ezért merültek el többször. A gyors segítségnek köszönhetően a kislánynak és bátyjának az ijedelmen kívül más baja nem történt. A rendőr a mentés során alkalmazta a korábban tanult mentési fogásokat, hiszen szabadidejében önkéntes mentőbúvár és vízimentő is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.