Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.

A férfi elkövető január elsején hajnali 4 óra 25 perc körül a kesztölci ingatlan bekerítetlen udvarán egy kocsit megpróbált ellopni. A lezáratlan kocsit több alkalommal elindította az abban benne hagyott indítókulccsal, hátramenetbe kapcsolt, hogy az ingatlanból kitolasson a közútra, az autó azonban minden alkalommal lefulladt. A lopást végül a sértett akadályozta meg, emiatt az elkövető a helyszínről elmenekült – közölte az ügyészség.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság korábban 7 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és 1 rendbeli kisebb kárt okozó rongálást vétsége miatt 1 év 6 hónapi időtartamú börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2020. november elsején.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. február 10-én elrendelte a férfi letartóztatását, majd a bíróság elé állítása során 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette, így az jogerős – tette hozzá a vádhatóság.

A dorogi nyomozók a lopás után kamerafelvétel alapján néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről kiderült, hogy drogot is fogyasztott. - RÉSZLETEK ITT!

Korábbi cikkek:

Újabb eltiltott autós bukott le

Újabb eltévedt túrázóknak segített az ügyeletvezető

Elkészült a fahíd

Megújulnak a pilisi források

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.