Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.

A férfi elkövető január elsején hajnali 4 óra 25 perc körül a kesztölci ingatlan bekerítetlen udvarán egy kocsit megpróbált ellopni. A lezáratlan kocsit több alkalommal elindította az abban benne hagyott indítókulccsal, hátramenetbe kapcsolt, hogy az ingatlanból kitolasson a közútra, az autó azonban minden alkalommal lefulladt. A lopást végül a sértett akadályozta meg, emiatt az elkövető a helyszínről elmenekült – közölte az ügyészség.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság korábban 7 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és 1 rendbeli kisebb kárt okozó rongálást vétsége miatt 1 év 6 hónapi időtartamú börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2020. november elsején.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. február 10-én elrendelte a férfi letartóztatását, majd a bíróság elé állítása során 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette, így az jogerős – tette hozzá a vádhatóság.

A dorogi nyomozók a lopás után kamerafelvétel alapján néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről kiderült, hogy drogot is fogyasztott. - RÉSZLETEK ITT!

Korábbi cikkek:

Újabb eltiltott autós bukott le

Újabb eltévedt túrázóknak segített az ügyeletvezető

Elkészült a fahíd

Megújulnak a pilisi források

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.