Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.

A férfi elkövető január elsején hajnali 4 óra 25 perc körül a kesztölci ingatlan bekerítetlen udvarán egy kocsit megpróbált ellopni. A lezáratlan kocsit több alkalommal elindította az abban benne hagyott indítókulccsal, hátramenetbe kapcsolt, hogy az ingatlanból kitolasson a közútra, az autó azonban minden alkalommal lefulladt. A lopást végül a sértett akadályozta meg, emiatt az elkövető a helyszínről elmenekült – közölte az ügyészség.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság korábban 7 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és 1 rendbeli kisebb kárt okozó rongálást vétsége miatt 1 év 6 hónapi időtartamú börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2020. november elsején.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. február 10-én elrendelte a férfi letartóztatását, majd a bíróság elé állítása során 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette, így az jogerős – tette hozzá a vádhatóság.

A dorogi nyomozók a lopás után kamerafelvétel alapján néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről kiderült, hogy drogot is fogyasztott. - RÉSZLETEK ITT!

Korábbi cikkek:

Újabb eltiltott autós bukott le

Újabb eltévedt túrázóknak segített az ügyeletvezető

Elkészült a fahíd

Megújulnak a pilisi források

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).