Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 08. 18:06, szombat | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Kocsis Zoltán

Kitelepítés Pilismaróton – befejeződött az evakuálás

Kitelepítés Pilismaróton – befejeződött az evakuálás

Befejeződött a kitelepítés Pilismarót üdülőövezetében - közölte a honlapján a rendőrség szombat kora délután.

Az ORFK közleménye szerint az életvitelszerűen még a településrészen tartózkodó 38 ember fegyelmezetten hajtotta végre a kitelepítést, amelyre korábban nem csak az érintettek, hanem a rendőrség is felkészült. Az állampolgárok a rendőrökkel együttműködve követték a hatóság rendelkezéseit, rendőri intézkedés nem történt.

Az ORFK ismertette: a rendőrség biztosította a kitelepítésben részt vett szállító járművek felvezetését és akadálytalan mozgását, regisztrálta a kitelepített és a befogadott lakosságot. A visszamaradó vagyon- és értéktárgyak megóvását a rendőrség fokozottan és folyamatosan ellenőrzi. A településen szombaton negyed kettőtől 15 rendőr teljesít folyamatos rendészeti szolgálatot.

A közlemény kitér arra is, hogy a pénteken kitelepített Győrújfalun és közvetlen térségében 223 rendőr garantálja a lakosság visszamaradt vagyon- és értéktárgyainak megóvását. A kitelepítés végrehajtása óta eltelt időszakban a térségből bűncselekmény elkövetéséről nem érkezett bejelentés. A rendőrség folyamatosan fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Győrújfalun.

A kitelepítés kezdetekor, szombat délben Pergel István, Pilismarót polgármestere az MTI-nek azt mondta: a vízállás 797 centiméter. Az üdülőterületen a telefonszolgáltatás 650 centiméternél, az áramellátás 670 centiméternél megszűnt.

Pilismaróton csak a honvédség búvárai mehetnek az átázott gát közelébe - közölte a Magyar Honvédség (MH) Facebook-oldalán szombat délután. A tájékoztatás szerint a Komárom-Esztergom megyei helyszínen folyamatosan dolgozik egy 12 fős csoport; 6 búvár és a segítőik. A katonák feladata, hogy megerősítsék a gátat.
Közölték azt is, a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái motorral felszerelt rohamcsónakokkal a rendőrséggel közösen járőröznek a vízzel elöntött területen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.