Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2020. Március 10. 20:27, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kitette a szórakozóhelyről a megfáradt férfit, majd ököllel ütötte

Kitette a szórakozóhelyről a megfáradt férfit, majd ököllel ütötte

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki az egyik esztergomi szórakozóhelyen az alvó vendéget felébresztette, majd sérülést okozva bántalmazta.

A férfi gyakori vendége az esztergomi szórakozóhelynek, és ilyen alkalmakkor nem hivatalosan ügyel a rendre. A vádlott 2019. június 10-én hajnali 3 órakor odament szórakozóhely egyik foteljában alvó sértetthez, keltegette őt, és felszólította arra, hogy hagyja el a helyiséget. A férfi nem ellenkezett, felállt, hogy kimenjen, a vádlott ennek ellenére a ruháját megragadva rángatta. Emiatt a sértett passzívan ellenállt, ezért a vádlott őt a földre rántotta, majd kis-közepes erővel ököllel megütötte az arcán, amitől az orra vérezni kezdett – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy az önjelölt biztonsági őr a férfit a véres ruhájánál fogva hanyatt fekve a földön kihúzta a szórakozóhely előtti járdára. A sértett felült, erre a vádlott odalépett hozzá, mire a földön ülő védekezésül megragadta a vádlott lábát, mert azt hitte bántani akarja. Ettől a földre esett a bántalmazó is. Ekkor az utcán tartózkodók egymástól szétválasztották őket. A vádlott ezt követően ismét odament a járdán hanyatt fekvő sértetthez, ököllel az arcán legalább három alkalommal megütötte.

A férfi arca megsérült, az orrnyerge megduzzadt, azon ujjbegynyi horzsolás keletkezett, az orrtáji zúzódás gyógytartama 8 napon belüli. A sértett magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni.

A vádlott egy sokak által látogatott szórakozóhelyen illetve az épület előtt, az utcán tanúsított a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, agresszív magatartást.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.