Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Október 07. 06:24, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Kitüntették az esztergomi orvost az Idősek Világnapján

Kitüntették az esztergomi orvost az Idősek Világnapján

Az Idősek Világnapján kapott Gönczy Béla-díjat az esztergomi orvos, Szentjóbi-Szabó Zoltán.

Az Idősek Világnapja ünnepét és a Gönczy Béla-díj átadóját tartotta Esztergom vezetése október 4-én a művelődési házban. A rendezvényen az ENÉKE által meghívott nyugdíjasok jöttek el.

Az ünnep alkalmával Romanek Etelka polgármester és Hernádi Ádám miniszteri biztos üdvözölte az idős nemzedék tagjait, akiknek az új generáció oly sok mindent köszönhet.

Romanek Etelka úgy fogalmazott, hogy nagy alázattal és köszönettel tartozunk az előző generációnak, az elődöknek. Hangsúlyozta, hogy milyen fontos szüleink, nagyszüleink jelenléte, a velük való szoros közösség és kapcsolat fenntartása, a tőlük kapott ezerszínű tapasztalat.

Hernádi Ádám, mint a Fidesz polgármester-jelöltje üdvözölte az Idősek Világnapján a szépkorúakat. Egyebek többek között kiemelte: a szépkorúak azok, aki igazán megérdemlik az elismerő szavakat, a köszönetet, mivel a fiatalabb nemzedékek az idős emberektől tanulták meg az első lépéseket, első szavakat, és kapták meg az első élményeket, a bíztatást a tanuláshoz, a türelmet a felnőtté válásban, az útmutatást az élet útvesztőjében.

Hernádi Ádám beszédében elmondta, hogy egy olyan tervet készítettek elő az esztergomi idősek számára, mely a szociális biztonságot szavatolja majd, és amelynek megvalósítását azonnal elkezdi, amennyiben október 13-án bizalmat szavaznak neki az esztergomiak.

Az ünnepség második felében adták át az idei Gönczy Béla-díjat, melyet ezúttal Szentjóbi- Szabó Zoltánnak adományozott a város önkormányzata. A méltatást Tóth Tamás képviselő mondta el.

Szentjóbi- Szabó Zoltánnak a Vaszary Kolos Kórházban a szülészet-nőgyógyászati ellátás fenntartása, az esztergomi betegek elismerését kivívó áldozatos gyógyító munkássága, a majd öt évtizeden át végzett magas szintű tevékenysége, a mindennapos egészségügyi ellátás területén végzett lelkiismeretes munkája, valamint kollégái szakmai munkáját fejlesztő tevékenysége elismeréseként tüntette ki az önkormányzat.

Dr. Szentjóbi- Szabó Zoltán méltatása
Szentjóbi doktor 1938. január 6-án született Budapesten. 1968-ban kapott diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1972-ben szülés-nőgyógyász szakvizsgát tett. A Bács-Kiskun Megyei Kórház szülészetén-, később a Sárbogárdi Rendelőintézetben, majd 1973. augusztus 1-től a dorogi nőgyógyászaton dolgozott. A szülészet átadása után a régi épület helyén 1976. január 1-től megindult egy modern urológiai ellátást biztosító osztály kialakítása. Az egyesülés után az urológiai szakvizsgához szükséges gyakorlatát Magyarsóki Ferenc mellett szerezte meg, 1978-ban sikeres urológiai szakvizsgát tett. Orvosi tevékenysége során adjunktusi megbízást 1987. 09. 30- tól 2013. 06. 30-ig kapott. Főorvosi megbízást 2013. 07. 01 -től lát el.

Szentjóbi doktor 1999. 04.17-től nyugdíjba vonult, de a munkáját továbbra is nagy odaadással folytatta. Szakmai munkáját mindig nagy igényességgel és alapossággal végezte. Közeli és távolabbi munkatársai szakmai tudása mellett tisztelték egyenességét, következetességét. Munkabírása, betegekkel szembeni empátiája nemcsak intézményi szintén volt híres. Munkatársait tisztelte, szükségben önzetlenül a mai napig segíti, de mindig megkövetelte a rendet és pontosságot elsősorban önmagától. A szervezési feladatok ellátásán felül fontos megemlíteni azt is, hogy leendő kollégáit igen magas szakmai színvonalon és nagy türelemmel oktatta a szakma fortélyaira. A praktizálást betegei megelégedésére ma is, nyolcvanegy évesen aktívan folytatja. A főorvos úr a szülészet nehéz idejében mindig kitartott az osztály fennmaradása mellett, a létszámhiányban folyamatosan segítséget nyújtott és máig is készenlétesként segíti a nem szakorvosok munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT