Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Szeptember 06. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: epiteszforum.hu

Kitüntették Esztergom főépítészét

Kitüntették Esztergom főépítészét

Életműdíjjal ismerték el Philipp Frigyest, Esztergom főépítészét...

Már 18. alkalommal adták át az Országos Főépítészi Kollégium és a Nagykanizsa megyei jogú város által 2000-ben megalapított „Az Év Főépítésze Díjat” a közelmúltban Tatán, melyet idén Jánosi János és Mezei László kapott.

A díjátadón Esztergom főépítésze, Philipp Frigyes 30 éves főépítészi munkásságáért „Főépítészi Életmű Díjban” részesült.

Philipp Frigyes okleveles építészmérnök főépítészi munkássága számára hivatás, tervező, alkotó munka. 1995-ben tagja volt a Főépítészi Statútum Bizottságnak, 1996-ban ő szervezte meg Vácott (ahol 25 évig volt főépítész - a szerk.) az I. Főépítészi Konferenciát, az Országos Főépítészi Kollégium elnökeként is sokat tett a főépítészségért. Munkája során mindig nagy hangsúlyt kapott az értékalapú szemlélet, a komplex gondolkodás, miszerint a főépítészek a területfejlesztéssel, a területrendezéssel, a településfejlesztéssel, a településrendezéssel, illetve az épített környezet alakításával és annak védelmével is foglalkoznak. A nevelés és oktatás terén is komoly érdemeket szerzett, egyik szakmai kidolgozója volt a főépítész szakmérnök képzésnek. Jelenleg Esztergom és Kismaros főépítésze – olvasható az epiteszforum.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 17:18, kedd | Helyi

Elnyelte a 200-ast az autómosó Dorogon, rongálásába kezdett a férfi

A 32 éves férfi nem viselte túl jól, hogy az önkiszolgáló autómosó elnyelte a pénzérméjét. Ellene rongálás miatt indítottak büntetőeljárást.

2022. Május 17. 17:16, kedd | Helyi

„Tenyérvonalak – Faludy György XX. százada” // Irodalmi kávézó

Kamaraszínházi előadás a Szentgyörgymezői Olvasókörben: az Irodalmi kávézó következő alkalmán Faludy György életét és művészetét felelevenítő előadást láthatnak a nézők.

2022. Május 17. 17:14, kedd | Helyi

Baba-mama klub - Fókuszban: A hozzátáplálás

A soron következő baba-mama klubban a hozzátáplálásról lesz szó.