Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 18. 19:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kitüntették térségünk több polgárőrét is

Kitüntették térségünk több polgárőrét is

Elismerést kapott térségünkből többek közt Sujbert Gábor, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnöke, valamint a Polgárőrség legmagasabb kitüntetését vehette át Kun Csaba a megyei szövetség elnöke.

Az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt rendezvényét október 23-a alkalmából október 17-én tartotta Budapesten, a Honvéd Kulturális Központ Színház termében.
Az ünnepségen beszédet mondott, Pogácsás Tibor Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára.

A polgárőrség elmúlt mintegy három évtizedes, a közbiztonság erősítése érdekében kifejtett tevékenysége nyomán a polgárőrök joggal érezhetik a társadalom megbecsülését – jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) október 23. alkalmából megtartott szerdai budapesti ünnepségén.

Az államtitkár végül a Belügyminisztérium nevében köszönetet mondott a polgárőröknek a szolgálatért. Az ünnepségen 115 elismerést adtak át, a többi között Az év polgárőr egyesülete és Az év polgárőre kitüntetéseket.

Halmosi Zsolt, vezérőrnagy, dandártábornok, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, Főkapitányi Dicséretet és tárgyjutalmat adott át Sujbert Gábor részére, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnökének.

Túrós András és Pogácsás Tibor az OPSZ elnöke az OPSZ elnöksége által adományozott Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet – a Polgárőrség legmagasabb kitüntetését – adta át Kun Csabának a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.

A Kisbéri Polgárőr Egyesület tagja, Takács Zuzana kapta idén az „Év Lovas Polgárőre” címet.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének javaslata alapján megyénkből a Tárkány Községi Polgárőr Egyesület lett az „Év Polgárőr Egyesülete”.
Az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést adományozta az OPSZ Elnöksége Körmendi Máriának a Dadi Polgárőr Egyesület tagjának, aki immáron második éve kiemelkedő szerepet tölt be az Ifjú Polgárőr Tábor lebonyolításában.

Dibusz Ferenc, a Naszályi „Sólyom” Polgárőr Egyesület elnöke, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke vehette át az „Év Polgárőre" címet - számolt be minderről a megyei polgárőr szövetség oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT