Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Június 07. 13:59, vasárnap | PR

Kiút az üzlethelyiség-keresés labirintusából

Kiút az üzlethelyiség-keresés labirintusából

Sikeres vállalkozásunk egyik alapköve lehet az igényeinknek és céljainknak megfelelő üzlethelyiség megtalálása.

A főváros bővelkedik kiadó ingatlanokban, ám fontos szem előtt tartanunk, hogy számunkra és cégünk számára mely tulajdonságok a legfontosabbak.

Kifogyhatatlan lehetőségek

Ha szeretnénk megtalálni vállalkozásunk számára az ideális „főhadiszállást”, bizony, könnyedén szembesülhetünk a bőség zavarával. Különösen igaz ez a fővárosra, hiszen kiadó helyiségek tömkelege kínálkozik a város különböző pontjain. Nem érdemes azonban zavarba jönnünk, hiszen ha rögtön az elején tisztázzuk, hogy számunkra és üzletünk számára mely funkciók és tulajdonságok a legfontosabbak, máris tisztábban látunk a pályán. De mi is az a néhány fontos szűrési kritérium, mely alapján egy megfelelő, kiadó üzlethelyiség felkutatása Budapesten is gyerekjáték lesz.

Méret, lokalizáció, célcsoport – a tisztánlátás első lépései

A fent említett három faktor nagyban megkönnyíti a megfelelő üzlethelyiség felgöngyölítését, hiszen rögtön első körben nagyban leszűkül a keresett ingatlanok köre. De lássuk bővebben, hogy hogyan segítheti döntésünket az alapok tisztázása

Méret: az üzlet mérete egyrészt meglehetősen árérzékeny szempont, hiszen nagyobb helyiség = magasabb költségek. Ebben az esetben azonban könnyű megtalálni a kompromisszumot. Ha üzletünk nem rendelkezik jelentősebb raktárkészlettel, melynek tárolását helyben kellene megoldani, nyugodtan böngészhetünk a kisebb, kompaktabb méretű kiadó üzlethelyiségek között.

Lokalizáció: egy rendkívül széles lehetőségeket tartogató faktor. Kertvárosi vagy belvárosi elhelyezkedés? Ezt is mindenképpen cégprofilunk határozza meg. Mennyire számítunk a „betévedő” vevőkre? Szolgáltatást kínálunk, élelmiszer/vendéglátás a fő profilunk? Egy belvárosi üzlethelyiség potenciálisan több vevőt vonz, hiszen napi szinten jóval többen haladnak el cégérünk/kirakatunk előtt. Ha azonban valamilyen specifikusabb, szűkebb vásárlói kört megcélzó vállalkozással rendelkezünk, nem probléma, ha Budapest külsőbb kerületeinek valamelyikébe helyezzük székhelyünket. Az üzlethelyiség bérlése ebben az esetben jóval olcsóbb lesz.

Célcsoport/cégprofil: az a két szempont nem csak kéz a kézben jár, de tulajdonképpen rengeteg köze van a lokalizációhoz is, csak épp attól specifikusabban, mint hogy üzlethelyiségünk bel- vagy külvárosi területen helyezkedik el. Cégünk profiljából fakadóan tisztán láthatjuk az általán megszólítani kívánt célcsoportot, csoportokat. Ez talán elsőre bonylultabbnak hangzik mint amilyen, ám az biztos, hogy nagyban megkönnyíti a megfelelő kiadó üzlethelyiség megtalálását.
A titok nyitja, hogy miután kiválasztottunk néhány potenciális jelöltet, derítsük fel a környékét, hogy az ott található intézmények, lakókörnyezet mennyire illeszkedik az általunk képviselt profilhoz. Leegyszerűsítve: nyomtatással, fénymásolással foglalkozunk? Érdemes lehet főiskolák, oktatási intézmények környékén keresgélnünk. Élelmiszerboltunk van? Célozzuk meg a sűrűbben lakott területeket.
Látható tehát, hogy bár komoly kihívás, ha Budapesten adjuk a fejünket kiadó üzlethelyiség keresésére, ám az első ijedtség és bizonytalanságok után elég a néhány említett alapvető szempontot tisztázni és máris magabiztosabban vághatunk neki a piac útvesztőjének.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 15. 11:32, szerda | PR

Állást kínál a Styevola és Fia Kft.

A márkaszervizbe keresnek megbízható, önálló munkavégzésre képes, munkájára igényes munkatársat!

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | PR

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.