Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 24. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Táti kultúrház

Klímaváltozás rajzokon és fotókon Táton

Klímaváltozás rajzokon és fotókon Táton

Tát volt a helyszíne a megyei önkormányzat 5. kiállításának.

Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu és Pilismarót után Tát volt a következő állomása október 20-án, pénteken annak a tárlatsorozatnak, amit azért hívtak életre, hogy a megyei óvodások és általános iskolások, illetve középiskolások klímaváltozással kapcsolatos rajz és fotópályázatain született pályaműveket közszemlére bocsáthassák. Az előző 4 helyszínhez hasonlóan Tát is remek házigazdának bizonyult. Az ünnepélyes esemény helyszíne ezúttal a patinás kultúrház volt.

A nem mindennapi fogadtatás mellé nem mindennapi produkciók is társulták. A táti iskola remek táncprodukcióval jelezte, hogy a német nemzetiségi hagyományok még javában léteznek a településen. A díszes esemény nívóját pedig az esemény szellemiségéhez szervesen kapcsolódó szavalat is tovább emelte. A több mint százfős nézőközönséget Borsó Tibor megyei közgyűlési alelnök köszöntötte, aki az éghajlat-változás elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Ebben a küzdelemben pedig a következő generációk rengeteget tehetnek.

A táti iskolából beérkezett több mint száz remek alkotás egyértelmű jele volt annak, hogy a tátiak maximálisan elkötelezettek a környezetvédelem mellett. Kellő felelősséggel és tudatossággal közelítettek a témához, ami elsősorban a Turi Lajos vezette önkormányzatnak és a Kalmár Károly vezette iskolának, nem utolsó sorban pedig az intézményben dolgozó szakképzett és a környezetvédelem mellett elhivatott pedagógusoknak köszönhető. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat még a tavasz folyamán a megyei óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolások részére rajzpályázati felhívásokat, míg a középiskolások számára fotópályázatot tett közzé. Mind az óvodai és általános iskolai rajzpályázatok illetve középiskolai fotópályázat népszerűségét jelzi, hogy közel 2000 pályamű született, így a Szample Krisztina képzőművésznő vezette zsűrinek nem volt könnyű dolga.

A táti általános iskola nemcsak hogy aktív volt, hanem Lalus Lucának és Egri Dávidnak (III. Béla Általános Iskola, Tát) köszönhetően egy különdíjat illetve egy 3. helyezést is elhozott! A megyei önkormányzat a 8 legaktívabb településen (Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu, Pilismarót, Tát, Tatabánya, Bábolna, Esztergom) kiállításokat is szervez a beérkezett alkotásokból és egy díszoklevél átadásával ismeri el a településeken működő óvodák és általános iskolák erőfeszítéseit. Így történt ez Táton is, ahol a díszoklevelet Turi Lajos a település polgármestere vette át Borsó Tibor megyei közgyűlési alelnöktől. Az eseményen Dérné Dr. Varga Katalin jegyző asszony is részt vett. A díjátadó után a résztvevők megtekinthették a rendhagyó tárlatot is. A kiállítás-sorozat október 27-én Bábolnán folytatódik, így az Táton október 26. (csütörtök) délelőttig tekinthető meg a.

Címkék: fotó, klíma, pályázat, Rajz, tát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.