Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 05. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kockázatos lehet a megtakarítások felbontása

Kockázatos lehet a megtakarítások felbontása

Jelentős veszteséget kockáztat az, aki a hosszú távú megtakarításához nyúl annak érdekében, hogy rögzített árfolyamon törlessze devizahitelét – írja a Magyar Hírlap.

Az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a végtörlesztéshez célszerű minél könnyebben mozdítható pénzügyi eszközökhöz nyúlni.

Kovács Zsolt szerint alkalmasak a végtörlesztési célú pénzfelszabadításra a rendkívüli kiadásokra félretett összegek, azon belül is minden, ami gyorsan, könnyen mobilizálható. A hosszabb távra szóló megtakarítások felbontása viszont költséges, másrészt számos pénzügyi eszköz árfolyama jelentősen csökkent a válság nyomán. Mint azt a távirati iroda közölte, a legfrissebb becslések szerint százezer és háromszázezer közötti azok száma, akiknek jelzálogalapú devizahitelük van, és akarnak majd élni a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségével.

A szövetkezeti hitelintézetek december végéig 10-11 százalékos hiteldíjjal kínálnak forinthitelt a devizahitelt végtörleszteni készülőknek, és arra számítanak, hogy a végtörlesztési lehetőségnek köszönhetően visszanyerik korábban elvesztett ügyfeleik egy részét – adta hírül tegnap az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség. A szövetkezeteknél csaknem hatszázmilliárd forintos szabad forrás áll rendelkezésre. Varga Antal, az OTSZ ügyvezetője hangsúlyozta: a fix árfolyamú devizahitel-végtörlesztésről rendelkező jogszabály ismét keresetté teheti a forintalapú jelzáloghiteleket.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.