Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 16. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kocsisort előzött, négyen sérültek meg – FOTÓKKAL

Kocsisort előzött, négyen sérültek meg – FOTÓKKAL

Baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy járműsor előzésekor okozott balesetet, amiben a vétlen kocsi mind a négy utasa megsérült.

A vádirat szerint a férfi 2019. május 25-én a 11-es számú főúton Esztergom irányából Tát felé vezette a kocsiját, amellyel a megengedett 90 kilométeres sebességhatárt megszegve, legalább 106-114 kilométeres sebességgel haladt. Eközben meg kívánta előzni a vele azonos forgalmi sávban és irányban egymás mögött haladó járműsort. Ebben haladt a sértett is.

A vádlott a forgalmi helyzetet rosszul mérte fel, amikor áttért a bal oldali forgalmi sávba. Az elkövető elhaladt két kocsi mellett, amikor szemből érkezett egy autó, amely intenzíven fékezett és jobbra kitérő kormánymozdulatot végzett. A vádlott a frontális ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba visszatért, ekkor azonban a járműve jobb első részével nekiütközött a sértett kocsijának – közölte az ügyészség.

A vétlen autó az ütközés következtében lesodródott az úttestről egy fának csapódott, amely miatt mind a négy utasa megsérült. A vétlen sofőrnek csigolyatörése, egyik utasának bordatörése és tüdősérülése, a gyermekkorú utasnak közvetetten életveszélyes koponya sérülése és kulcscsonttörése, a negyedik utasnak nyolc napon belüli sérülése keletkezett. A balesetet okozó vétkes sofőr nem sérült meg – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a gondatlan sofőrrel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Korábbi cikkek:

Frontális baleset történt a 102-es úton

Videó: 50-nel tolatott közúton

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.