Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 26. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Kocsma előtt szúrta halálra ismerősét – Letartóztatásban marad

Kocsma előtt szúrta halálra ismerősét – Letartóztatásban marad

A letartóztatása hosszabbítására tett indítványt a megyei főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy csolnoki italozó előtt szóváltásba került egy ismerősével, akit előbb arcon ütött, majd leszúrt.

Az elkövető 2018. szeptember 28-án Csolnokon egy kocsma előtt anyagi vita közben a sértettet ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a földre esett. A szemtanúk a gyanúsítottat számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a gyanúsított kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett a gyanúsított felé indult, aki a késsel nagy erővel a sértettet mellkason szúrta. A sértett a helyszínen életét veszítette – közölte közleményében az ügyészség.

Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfit korábban kábítószer-kereskedelem vétsége a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amely még nem járt le.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását rendelte el 2018. október elsején, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, a hatóság elől elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság telekommunikációs eszköz használatával hallgassa meg a gyanúsítottat, amelynek alapján a letartóztatás határidejét 2019. június elsején hosszabbítsa meg.

A bíróság a 2019. március 25-én tartott ülésen az ügyészség indítványának helyt adott, megállapította, hogy a szökés és bűnismétlés veszélye változatlanul fenn áll.

Megszólaltak a csolnokiak a késelés után - Kiderült, hogy miért történhetett a késelés - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT