Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2019. Szeptember 17. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kocsmából lopott női táskát, elítélték a tolvajt Esztergomban

Kocsmából lopott női táskát, elítélték a tolvajt Esztergomban

Lopás miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy esztergomi tartózkodási hellyel rendelkező férfival szemben, aki szórakozóhelyen őrizetlenül hagyott női hátizsákot lopott el.

A sértett nő január 12-én éjjel egy esztergomi szórakozóhelyen őrizetlenül hagyta hátizsákját, amelyben személyes iratai, pénztárcája és mobiltelefonja is volt.
A vádlott is a kocsmában italozott január 13-án 2-3 óra között felfigyelt a hátizsákra, amelyet magához vett, és azzal távozott.

Az elkövető útközben átnézte a hátizsákot, a számára értéktelen tárgyakat eldobta, ezeket a sértett később megtalálta.

A férfi a nő pénztárcáját és okmányait egy szemetesbe dobta, a hátizsákot és a mobiltelefont viszont megtartotta. A telefont később Budapesten 18 ezer forintért eladta.

A nyomozók a telefont és a hátizsákot lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A büntetlen vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség pedig a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre és 31 140 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.