Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2019. Augusztus 06. 07:43, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kocsmárost ütöttek és leköptek a visszaeső garázdák

Kocsmárost ütöttek és leköptek a visszaeső garázdák

Súlyosbította két garázda büntetését is az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezésére a bíróság.

Két férfi 2017. március 3-án Esztergomban egy kocsmában italoztak, ahol egy ismerősük megkérte őket, hogy menjenek vele egy másik sörözőbe, mert attól tartott, hogy ott bántalmazni fogják. A vádlottak 23 óra 20 perckor érkeztek a kocsmába, ott a söröző tulajdonosa kiutasította a vádlottakat magával hívó személyt. A vádlottak ezért a söröző tulajdonosával vitáztak, majd tettlegesség alakult ki közöttük – részletezte az ügyészség.

Kitérve arra is, hogy ezután a söröző tulajdonosa a vádlottakat is kiutasította a sörözőből, amelynek ajtaja előtti rácsot is behúzta. A vádlottak a rácson keresztül fenyegetőztek, a rácson keresztül próbálták megütni a söröző tulajdonosát, az egyik elkövetőnek ez kétszer sikerült is, és kétszer le is köpte a sértettet, a másik elkövető ütése is egyszer eltalálta. A sértettnek az elsőrendű vádlottól eredően 8 napon belül gyógyuló felső ajaktáji sérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására. A másodrendű vádlottól eredően a sértettnek 8 napon belül gyógyuló homloktáji duzzanata keletkezett.

Az elsőrendű vádlott 2017. december 2-án Esztergomban a buszpályaudvaron egy hajléktalan személyt pofozott meg, majd 2018. január 10-én egy baleseti bejelentő lapot úgy írt alá okozó félként, hogy a balesetben nem vett részt.

Mindezek miatt az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége, hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év 4 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Az elsőfokú ítélettel szemben, mindkét vádlott terhére, súlyosbítás végett az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be.

Az ügyészi fellebbezés alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék mindkét vádlottal szemben súlyosbította a büntetést, az elsőrendű vádlottat 2 év 6 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.