Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 01. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Kocsmázás után föld alatt ment lopni két férfi Esztergomban

Kocsmázás után föld alatt ment lopni két férfi Esztergomban

Egy föld alatti csőrendszeren keresztül mentek be az egyik esztergomi cég telephelyére, ahonnan loptak. Emellett más bűncselekmények is a rovására írható az esztergomi és tokodi férfinek.

Laptopot, telefonokat tulajdonított el két férfi egy esztergomi cég telephelyéről. A tulajdonos február 4-én fedezte fel értékei eltulajdonítását. Az esztergomi nyomozók alapos nyomkutatást és részletes adatgyűjtést végeztek, melynek köszönhetően csütörtökön előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható J. Bélát és E. Tamást. A 32 éves tokodi és a 23 éves esztergomi gyanúsított kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy kocsmázás közben merült fel bennük a betörés gondolata és az este folyamán több bűncselekményt is elkövettek. Először a föld alatti csőrendszeren át mentek be egy telephelyre, ahonnan különböző kézi szerszámokat, vastárgyakat tulajdonítottak el. Hazafelé menet ejtették útba annak a cégnek a műhelyét, ahonnan a számítógépet és a mobilokat hozták el. A nyomozás során kiderült, hogy E. Tamás további betöréssel is gyanúsítható. 2013. november 28-án ugyanarra az esztergomi telephelyre hatolt be, ahová társával jutottak be február 3-án. A 23 éves esztergomi férfinál házkutatást tartottak a nyomozók. Otthonában 30 darab kék színű tablettát foglaltak le, melyekről a gyanúsított azt állította, hogy tömegnövelő szerek. A férfival szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, mely pozitív lett, így a lopás bűntett elkövetése miatt ellene indított eljárás mellett kábítószer birtoklás vétség elkövetésével is meggyanúsították. A két férfi a büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.