Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 31. 07:40, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Költözik a piac – rendeződhet a Simor János utca képe?

Költözik a piac – rendeződhet a Simor János utca képe?

Napirenden szerepelt a piac helyzetének végleges megoldása is a csütörtöki testületi ülésen, köszönhetően annak, hogy a vízmű 2015 elején teljeskörű vezeték-felújítást végezne a Simor János utcában.

Az ÉDV Zrt. fejlesztési tervei között szerepel, hogy a Simor János utcában, a Terézia utca és a Rákóczi tér közötti szakaszon felújítja az ivóvízvezetékeket, valamint átépíti a Rákóczi tér és Arany János utca közti csatornarendszert. A beruházás során viszont majd kénytelen lesz a piac más helyen működni. Mindez fontosságának köszönhetően ezért a csütörtöki testületi ülésen is napirenden szerepelt. A megoldási javaslatok között szerepelt, hogy a piac csak ideiglenesen költözzön el a Simor János utcából, majd a fejlesztés lezárultával térjen vissza egy egységes bódérendszerbe, de ötletként merült fel az is, hogy költözzön át a Tesco mellé.

A piac helyzetének megoldására az önkormányzat egy átfogó tanulmány után hozza majd majd meg a végső döntést. Így egyelőre még kérdéses, hogy ideiglenesen vagy véglegesen költözik el a piac a Simor János utcából jövő év elején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.