Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 06. 11:40, péntek | Helyi

Költségvetés és zárszámadás kell Esztergomban - közlemény

Költségvetés és zárszámadás kell Esztergomban - közlemény

A hatályos jogszabályoknak megfelelő tartalmú költségvetési rendelet és zárszámadási rendelet megalkotására van szükség. Közlemény

A tegnapi képviselő-testületi ülésen a képviselő testület a polgármester által beterjesztett, több mint mínusz egymilliárd forinttal tervezett költségvetését nem tudta megszavazni, mert a könyvvizsgálói vélemény szerint, a 2013. évi költségvetési rendeletet-tervezet rendeletalkotásra nem alkalmas, hiszen a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111. § (4) bekezdése szerint a rendelet nem tartalmazhat működési hiányt.
Ezért frakciónk kezdeményezte és felkérte a polgármestert, hogy a fentiek szerint átdolgozott 2013. évi költségvetési rendelet elfogadása és a 2012. évi zárszámadásról szóló rendelet elfogadása tárgyú napirendekkel nyolc napon belül hívjon össze rendkívüli képviselő-testületi ülést.
Képviselőcsoportunk az állami normatív támogatások igénybe vételét fontosnak tartja a város működőképessége érdekében, ezért a hatályos jogszabályoknak megfelelő tartalmú költségvetési rendelet és zárszámadási rendelet megalkotására van szükség.

Fidesz-KDNP Képviselőcsoportja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT