Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 15. 14:33, péntek | Helyi

Költségvetés: írja alá vagy terjessze be az elfogadott büdzsét a polgármester!

Költségvetés: írja alá vagy terjessze be az elfogadott büdzsét a polgármester!

Tétényi Éva írja alá vagy terjessze be a november 21-i képviselő-testületi ülésre a március 14-én elfogadott költségvetést, szólítja fel a Fidesz képviselőcsoport a polgármestert közleményben.

2013. március 14-én a képviselő testület 10 igen 2 nem szavazattal elfogadta a 2013. évi költségvetésről szóló rendeletet. Tétényi Éva - élve polgármesteri jogával – kezdeményezte a költségvetés ismételt tárgyalását.

2013. március 28-án összehívott ülésén tűzte napirendre a Képviselő-testület a 2013. évi költségvetési rendelet ismételt tárgyalását. Az ülésen Tétényi Éva egy általa kompromisszumos költségvetésnek nevezett javaslatot terjesztett elő, ugyanakkor a 2013. március 14-én a Képviselő-testület minősített többsége által a benyújtott módosító indítványokkal együtt elfogadott rendeletet nem volt hajlandó ismételten szavazásra bocsátani, hanem az előterjesztést visszavonta, és nem engedte szavazni erre hivatkozva a Képviselő-testületet.

Tétényi Éva azzal, hogy megtagadta a képviselő-testület által március 14-én elfogadott költségvetés aláírását, nemcsak súlyos törvénysértést követ el, hanem veszélyezteti városunk és intézményeink működését, hiszen április 1-től a helyi önkormányzatokért felelős miniszter a mulasztás megszüntetéséig a nettó finanszírozás alapján a helyi önkormányzatot megillető összeg folyósítását felfüggeszti.

Jelenleg több mint 500 millió forinttól esik el a város, mert polgármester asszony nem hajlandó a képviselő testület által elfogadott költségvetést aláírni.

Emlékeztetőül: Fidesz-KDNP frakció javaslatára a képviselő-testület által elfogadott költségvetés 25 millió forintot szánt kátyúzásra, 20 millió forintot zöldfelület gondozásra, 2 millió forintot a játszóterek karbantartására a tavalyi nulla forinttal szemben. Az óvodák a tavalyi 600 millió forinttal szemben idén 630 millióból gazdálkodhattak volna, ráadásul az állami normatíva felfüggesztésével a gyerekek óvodai étkeztetése, az óvodák működése is veszélybe került valamint a városunk intézményeiben dolgozók (például az óvodapedagógusok, polgármesteri hivatal dolgozói) bérére sem kapja meg a város az állami normatívát mindaddig, amíg a költségvetést nem írja alá a polgármester.

Sajnálatos módon, a mai napon kiküldött meghívóban nem szerepel Esztergom Város 2013. évi költségvetése, ezért nyomatékosan felszólítjuk polgármester asszonyt, hogy írja alá vagy – élve polgármesteri jogával - terjessze elő újból a 2013. március 14-én, a képviselő testület által 10 igen 2 nem szavazattal elfogadott 2013. évi költségvetésről szóló rendeletét.

Fidesz-KDNP Esztergomi Képviselőcsoportja
Esztergom, 2013. november 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.