Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 27. 11:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

A Jobbik szerint a kormány olyan költségvetési javaslatot tett le az Országgyűlés asztalára, amelyik közép és hosszú távon egészen biztos, hogy jelentős károkat fog okozni a magyar gazdaságnak.

Erről a 2013. évi büdzsé parlamenti vitájának megkezdése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt Volner János frakcióvezető-helyettes, aki úgy értékelte: a jövő évi költségvetés ahhoz járul hozzá, hogy a gazdaság teljesítménye ne tudjon nőni, a vállalkozások versenyképtelenné váljanak, a működő magyar és a külföldi tőkebefektetések pedig elhagyják az országot.
Miközben Magyarországot zuhanó beruházási teljesítmények jellemzik, a kormány, "Isten tudja, hogy mire alapozva", növekedést vár a gazdaságtól - folytatta az ellenzéki politikus.
Volner János úgy fogalmazott, hogy amikor a kabinet a "megszorító intézkedéseket meghozza", akkor egyszerre elégíti ki az EU és az IMF elvárásait és okoz kárt a magyar gazdaságnak. Hozzátette: a kabinet a büdzsével "gondoskodott arról", hogy 2013-ban akkor se legyen 1,6 százalékos a növekedés, ha a nemzetközi környezet jól alakul az ország számára.
A tranzakciós adó és több más adófajta bevezetése pedig csak arra jó, hogy elüldözzék Magyarországról a vállalati szférát – jelentette ki.
A kabinet a bevételi oldalon szerinte olyan adókkal számol, amelyeknek kétséges a megalapozottsága, mert az azokat alátámasztó adótörvények még el sem készültek. A kormány eközben időnként "egészen brutális módon nyúl bele" a kiadási oldalba – tette hozzá Volner János.
Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik az egykulcsos helyett egy olyan adórendszer bevezetésére tett javaslatot, amelyik a termelő ágazatokat, a kutatásfejlesztést, az ipart, a turizmust és idegenforgalmat, továbbá a mezőgazdaságot preferálja, mert szerintük ezek a szektorok képesek külső jövedelmeket becsatornázni a gazdaságba.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során